Xania

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

motionteam/Βασίλης Βερβερίδης

1) Το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη. Το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε τη γύμνια των βασικών αφηγήσεων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα των μνημονιακών. Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), ΕΕ και ΟΟΣΑ άσκησαν πολιτικές όπου τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, της ασφάλισης, των μεταφορών, του νερού, του ρεύματος μετατράπηκαν σε εμπορεύματα, ιδιωτικοποιήθηκαν ή η λειτουργία τους  μεταλλάχθηκε ώστε να φέρνει κέρδος, να λειτουργεί ανταγωνιστικά, προς όφελος της αγοράς και των κριτηρίων του κέρδους γι’ αυτό να αξιολογείται και να κατηγοριοποιείται. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσωποποιήσει το τραγικό δυστύχημα και να «φορτώσει» την ευθύνη σε ένα πρόσωπο, τον σταθμάρχη της Λάρισας έτσι ώστε να αποποιηθεί των ευθυνών της, έπεσαν στο κενό. Αυτό αποδεικνύεται από τις τεράστιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι και την κορύφωση, την Τετάρτη 8/3. Σε αυτή τη λαίλαπα της απαξίωσης των Δημοσίων Μεταφορών, της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και των ιδιωτικοποιήσεων, η απάντηση πρέπει να είναι εθνικοποίηση όλων αυτών των αγαθών (όπως Μεταφορές, Υγεία Παιδεία, Ενέργεια, Νερό κλπ).

2) Ατομική Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών. Η εκτίμηση είναι ότι η διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, ειδικά στα Χανιά, έχει προχωρήσει ελάχιστα. Η κυβέρνηση κάνει τεράστιες προσπάθειες, από τη μια μεριά να δημιουργήσει μια πλασματική εικόνα για μια αξιολόγηση που δήθεν προχωρά ομαλά δημοσιεύοντας φανταστικά νούμερα για αξιολογούμενους μέσα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και από την άλλη να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις για ποινικοποίηση των αγώνων των εκπαιδευτικών. Παράλληλα κάποιοι Σύμβουλοι έχουν ξεκινήσει μια εκβιαστική στρατηγική μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πιστεύοντας ότι έτσι θα αλιεύσουν θύματα. Η θέση της ΕΛΜΕ Χανίων είναι ότι το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσει το δικαίωμα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Να προστατεύσει το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να ζουν και να διδάσκουν με αξιοπρέπεια, εμποδίζοντας την αναβίωση του θεσμού του επιθεωρητή. Θέλουμε ένα σχολείο που θα χαρακτηρίζεται από ελευθερία σκέψης, συνεργασία και αλληλεγγύη. Σε αυτό το σχολείο δεν έχουν θέση πρακτικές που προάγουν τον ανταγωνισμό και τις πελατειακές σχέσεις

 Αποφασίστηκαν:

1) Απόρριψη του Πλαισίου και του προγράμματος δράσης που προτείνει η ΟΛΜΕ ως ανεπαρκές (ομόφωνα)

2) Ψήφιση αγωνιστικού Πλαισίου και Προγράμματος Δράσης (ομόφωνα) Σε περίπτωση που το Πρόγραμμα Δράσης που προτείνεται από την ΕΛΜΕ Χανίων δεν ψηφιστεί από την πλειοψηφία των Προέδρων ΕΛΜΕ , εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος να στηρίξει το κοντινότερο αλωνιστικά Πρόγραμμα Δράσης.

3) Συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία την Κυριακή 12/3 στις 11πμ στην Πλατεία Αγοράς για το θέμα των Τεμπών.

Ψηφίσματα:

1) Ψήφισμα ενάντια στην παρουσία του Αεροπλανοφόρου USS George Bush στο λιμάνι της Σούδας.

2) Ψήφισμα στήριξης σε κινητοποιήσεις Υγειονομικών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/618631/ta-themata-pou-syzitithikan-sto-ds-tis-elme-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button