Xania

«Το Κέντρο του ΟΟΣΑ για τους πληθυσμούς στην Κρήτη» – Η πρώτη εκδήλωση στα Χανιά (φωτο – βίντεο)

Η εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ-Μεγάλο Αρσενάλι, Πλατεία Κατεχάκη), πραγματοποιείται με την παρουσία του Προέδρου του Οικονομικού FORUM των Δελφών, Συμεών Τσομώκου και του Μόνιμου Αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ & Ομότιμου Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σορβόννη, Γιώργου Πρεβελάκη.

Στην ημερίδα παρευρίσκεται και ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση αφορά ουσιαστικά στην παρουσίαση του Κέντρου του ΟΟΣΑ για τους πληθυσμούς στην Κρήτη.

Την παρουσίαση του Κέντρου ‘του ΟΟΣΑ έκανε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ πρέσβης Γεώργιος – Στυλιανός Πρεβελάκης. Όπως ο ίδιος δήλωσε, το Κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη είναι σημαντικό για τη μελέτη των πληθυσμιακών ζητημάτων. 

Πρόκειται για ένα Κέντρο το οποίο θα ασχολείται με αναλύσεις και προτάσεις σε ότι αφορά στο δημογραφικό θέμα.

Εθνικό και Πανευρωπαϊκό ζήτημα χαρακτήρισε το δημογραφικό, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.
« Μια δημογραφική πολιτική για να πετύχει θα πρέπει να είναι ενιαία , διαχρονική να μην αλλάζει από υπουργό σε υπουργό , ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα με διαχρονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού σύμφωνα με την ίδια καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η ενίσχυση της εργασίας και κυρίως της γυναικείας εργασίας , η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, ευέλικτα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής για τους νέους, η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στα νέα ζευγάρια με αξιοποίηση και προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και μια σειρά δράσεων ενίσχυσης των νέων.

Ο κ Πρεβελάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την σημερινή εκδήλωση, καθώς, όπως είπε, αποτελεί το ξεκίνημα μιας πορείας με την δημιουργία ενός κέντρου του ΟΟΣΑ για τους πληθυσμούς στην Κρήτη με έδρα τα Χανιά, που αποτελεί πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εγκρίθηκε από τα μέλη του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την δημιουργία του κέντρου στην Κρήτη, καθώς και στην αποστολή του τονίζοντας ότι, « η Κρήτη θα γίνεται μια φορά τον χρόνο το κέντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντας για τα πληθυσμιακά ζητήματα».

Στο επιστημονικό σκέλος της εκδήλωσης, με τίτλο: «Η Ελλάδα και η Κρήτη στο επίκεντρο των πληθυσμιακών ζητημάτων», ομιλητές ήταν οι:

  • Mark Pearson, Deputy Director of Employment, Labour and Social Affairs at the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)
  • Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πανεπιστημιακός, τακτικός Καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών [ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]
  • Φαίη Μακαντάση, Επικεφαλής Ερευνών στον ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις [ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]
  • Ευάγγελος Λιβιεράτος, Ομότιμος Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) [ΧΩΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]
  • Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) [ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ]

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την εκδήλωση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/623903/to-kentro-tou-oosa-gia-tous-plithysmous-stin-kriti-i-proti-ekdilosi-sta-chania-foto-vinteo/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button