Xania

Το ποστ του Πολάκη, το γάντι της Κουμουνδούρου και ένα προαναγγελθέν διαζύγιο (;)

Η νέα κρίση του κεντρικού συστήματος του Τσίπρα με τον Πολάκη για άλλους λειαίνει τις γωνίες των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ ενώ και για κάποιους άλλους, κλείνει το μάτι σε πιο κεντρώες δεξαμενές.

Δεν πρόλαβε να «σπιναριστεί» στον δημόσιο λόγο, η τελευταία συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα και τον Νίκο Φελέκη όπου για την κρίση με τον Παύλο Πολάκη, έβαζε τίτλους τέλους λέγοντας στην πραγματικότητα «πάμε παρακάτω» και μια νέα κοινοποίηση του σφακιανού στο προσφιλές του fb έβαλε νέα φωτιά, σαρακοστιανή και όπως φαίνεται μοιραία.

Το ποστάρισμα με προγραφές δημοσιογράφων (αναμένονται καταδικαστικές ανακοινώσεις από ενώσεις του Τύπου) ξεχείλισε το ποτήρι των σχέσεών του με την Κουμουνδούδου και η διαρροή, άτυπη ενημέρωση απ’ το κόμμα, ανοίγει εδώ και λίγη ώρα την ισχυρή πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», ήταν η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή της άτυπης ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κανείς δεν θα βάλει το κόμμα ενόψει εκλογών σε νέα δίνη εσωστρέφειας σχολίαζαν οι γνωρίζοντες του παρασκηνίου που προεξοφλούσαν πως κανείς δεν θα κάνει πίσω στην νέα κρίση και άρα δύσκολα ο Παύλος Πολάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Εκείνοι που το πάνε πιο μακριά βλέπουν μια καλή ευκαιρία «να αποβληθεί ο απείθαρχος» αλλά και να μην υπάρχει νέα εστία έντασης που θα φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ «σε θέση άμυνας» κάθε φορά και ενώ το ζητούμενο είναι να υπάρξει προγραμματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η νέα κρίση του κεντρικού συστήματος του Τσίπρα με τον Πολάκη για άλλους λειαίνει τις γωνίες των σχέσεων με το ΠΑΣΟΚ ενώ και για κάποιους άλλους, κλείνει το μάτι σε πιο κεντρώες δεξαμενές.

Οι γνωρίζοντες όμως της ανθρωπογεωγραφίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποτιμούν την ίδια στιγμή πως ο Πολάκης έχει ισχυρή δημοφιλία εντός του κόμματος, γερές προσβάσεις και σχέσεις με ένα μέρος του κοινού του ενώ τελευταία η δουλειά του στον Τομέα Διαφάνειας με αποκαλύψεις «γκρίζων» υποθέσων γαλάζιων στελεχών τον έχουν κάνει ακόμη πιο δημοφιλή σε ένα μεγάλο ακροατήριο.

πηγή: apokoronaslife

%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button