Xania

Υπόθεση Βαλυράκη: Οι δολοφόνοι τού είχαν στήσει ενέδρα – Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας

Εν αναμονή της απόφασης για το εάν θα εισαχθεί τελικά στο ακροατήριο η υπόθεση, ο συνήγορος της οικογένειας, Μανόλης Φωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτική σταθμό «ΚΡΗΤΗ ΤV» υποστήριξε πως η δολοφονία του ήταν προσχεδιασμένη και προμελετημένη.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονία. Είχε στηθεί ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα πάει στην Ερέτρια τη μέρα εκείνη. Και όπως επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του το όπλο και το κινητό του τηλέφωνο», τόνισε.

Όπως τόνισαν δικηγόροι, φίλοι και συναγωνιστές του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, δε χωρά αμφιβολία πως ο Βαλυράκης δολοφονήθηκε. Μάλιστα, οι ίδιοι, παρουσιάζοντας άγνωστες ως τώρα λεπτομέρειες της υπόθεσης, έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, που έχει τη βάση του στην πολιτική διαδρομή του Βαλυράκη.

Ειδικότερα, από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για το εάν θα εισαχθεί τελικά στο ακροατήριο η υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο Σήφης Βαλυράκης δεν έπεσε απλά νεκρός. Δολοφονήθηκε.

 «Γνώριζαν οι δολοφόνοι»

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί ότι ένας καβγάς θα καταλήξει σε δολοφονία», είπε η συνήγορος της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε πως οι δολοφόνοι γνώριζαν πού θα μεταβεί το τριήμερο. Όπως είπε, ο Σήφης Βαλυράκης επιθυμούσε το τριήμερο αυτό να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα με τη βάρκα του. Ο άστατος καιρός του Σαββάτου είχε ως συνέπεια να αναβάλει τα σχέδιά του και οι ιθύνοντες να τον δολοφονήσουν την Κυριακή.

«Έβγαλε τη βάρκα του για να πάει τη βόλτα του το Σάββατο. Το Σάββατο ήταν άστατος καιρός και δε βγήκε. Και βγήκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή. Το τριήμερο, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, έδωσε δικαίωμα σε αυτούς που του έστησαν την ενέδρα να τον παρακολουθήσουν», είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, neakriti.gr.

Μάλιστα, ως προς τη συγκεκριμένη διατύπωση, υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος με ρητό και κατηγορηματικό ύφος υποστηρίζει πως ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε μέχρι θανάτου… με κοντάρι.

«Υπάρχει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει καταθέσει παραστατικά και αυθόρμητα και χωρίς να έχει κίνητρο να πει ψέματα, πως είδε τους δύο ανθρώπους να πλησιάζουν το σκάφος του Βαλυράκη και ένας από τους δύο να τον χτυπάει επανειλημμένα μ’ ένα κοντάρι στο κεφάλι, στο πρόσωπο», είπε.

Ο κ. Παπαδάκης είπε ακόμη: «Η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει αντικειμενικά ευρήματα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί, και καταδεικνύει χτυπήματα πως είναι επικίνδυνα».

«Χτυπήματα μίσους»

Ο κουνιάδος τού Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, υποστήριξε δημόσια πως η δολοφονία του έχει πολιτικά κίνητρα, καθότι η προσωπικότητά του ήταν συνυφασμένη με την πολιτική.

Μιλώντας για τη δολοφονία του Βαλυράκη, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχτείς τέτοια χτυπήματα και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος».

Στο ερώτημα εάν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενέχουν πολιτικά κίνητρα, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε: «Το παρελθόν του Σήφη Βαλυράκη αφορά και τις απόψεις του περί εθνικών θεμάτων. Είναι και η Siemens. Είναι πάρα πολλά τα θέματα. Είναι η σύσταση της Αντιτρομοκρατικής. Είναι η Αντίσταση κατά της Χούντας».

Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η εκτέλεσή του έγινε μετά χρόνια, όταν δεν ήταν στην εξουσία.

«Οι εκτελέσεις γίνονται μετά από χρόνια. Πρέπει να έχουν ξεχαστεί τα θέματα και να είσαι πιο αδύναμος», είπε.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/580726/ypothesi-valyraki-oi-dolofonoi-tou-eichan-stisei-enedra-ti-lene-oi-dikigoroi-tis-oikogeneias/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button