Xania

Χαλάει ο καιρός – Πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα στην Κρήτη

Βροχές και καταιγίδες έρχονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Μάλιστα, τα φαινόμενα (με την ονομασία Άριελ) θα επηρεάσουν και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Πέμπτη (1/12)
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στη βόρεια και την ανατολική χώρα όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/584105/chalaei-o-kairos-pote-tha-einai-entona-ta-fainomena-stin-kriti/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button