Xania

Χανιά: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για το ατύχημα στο ασανσέρ

Την ενοχή των δυο ιδιοκτητών των εταιριών που είχαν αναλάβει την συντήρηση του ασανσέρ που έπεσε σε πολυκατοικία στο κέντρο των Χανίων αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Ειδικότερα στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 μηνών με τη δυνατότητα για για εξαγορά με 5 ευρώ την ημέρα.

Το τρομαχτικό ατύχημα σημειώθηκε πριν 6 χρόνια στις 14 Μαρτίου του 2017 όταν το ασανσέρ πολυκατοικίας στην οδό Α. Παπανδρέου στο οποίο βρισκόντουσαν τρεις γυναίκες έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας και σταμάτησε στον πρώτο.

Το ασανσέρ βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση από τον 5ο όροφο και ευτυχώς για τις τρεις γυναίκες που ήταν μέσα, τα φρένα του έπιασαν στον 1ο όροφο όπου και σταμάτησε.

Από την τρομαχτική πτώση του ασανσέρ τραυματίστηκαν οι τρεις γυναίκες που βρισκόντουσαν μέσα με τη μια μάλιστα να τραυματίζεται αρκετά σοβαρά.

Στο σημείο είχαν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό των τριών γυναικών ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τις μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Μάλιστα κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία η μια εκ των τριών γυναικών που τραυματίστηκε πιο σοβαρά κατέθεσε ότι από εκείνη την ημέρα, 6 χρόνια πριν, «κάθε βήμα είναι και πόνος».

Μετά το τρομαχτικό συμβάν όπως κατέθεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένοικοι της πολυκατοικίας προχώρησαν στην αλλαγή και των δυο ασανσέρ που βρίσκονται στο οικοδομικό συγκρότημα με δικά τους έξοδα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Flashnews.gr από την ημέρα που συνέβη το ατύχημα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

πηγή: flashnews

post/620690/chania-enochoi-oi-katigoroumenoi-gia-to-atychima-sto-asanser/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button