Xania

Χανιά: “Βούλιαξε” από κόσμο το παλιό λιμάνι – Ικανοποιητική η κίνηση τον Μάιο

Χαμόγελα και στον κλάδο των αμαξάδων – Δεν ευνοεί ο καιρός τον θαλάσσιο τουρισμό

Στα περυσινά επίπεδα κινήθηκε ο Μάιος για τον τουρισμό στα Χανιά, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να προσδοκούν επιβεβαίωση των προβλέψεων για τους επόμενους μήνες. Το παλιό λιμάνι της πόλης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του τουρισμού, πλημμύρισε σήμερα Σάββατο από χιλιάδες ξένους επισκέπτες ενώ το θετικό κλίμα ενισχύει σημαντικά και η κρουαζιέρα.
Για μια ακόμη μέρα η παλιά πόλη των Χανίων πλημμύρισε από κόσμο επιβεβαιώνοντας ότι ο Μάιος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Από την οδό Χάληδων μέχρι τα στενά του Τοπανά και από τη μια άκρη του λιμανιού ως την άλλη, οι χιλιάδες των επισκεπτών δίνουν τον τόνο μιας σεζόν που προμηνύεται ως μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Το κλίμα ενισχύει σημαντικά ο τουρισμός κρουαζιέρας που φέτος καταγράφει αύξηση. Είναι ενδεικτικό πως από τις αρχές Μαΐου μέχρι σήμερα έφτασαν στα Χανιά περισσότεροι από 22.000 επισκέπτες κρουαζιέρας με 13 κρουαζιερόπλοια ενώ είναι προγραμματισμένα άλλα επτά μέχρι τις 31 του μήνα.
Ο άστατος καιρός ωστόσο έχει επηρεάσει σημαντικά τον θαλάσσιο τουρισμό με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ημερήσιες εκδρομές με πλωτά από το Ενετικό Λιμάνι προς τα Λαζαρέτα και άλλους προορισμούς να τονίζουν ότι μέχρι σήμερα μετρούν ζημιές λόγω καιρού.
Toυς επόμενους μήνες πάντως αναμένεται πολλαπλασιασμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων ενώ και οι κρατήσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα δείχνουν εκτόξευση της τουριστικής κίνησης.

Χανιά: “Βούλιαξε” από κόσμο το παλιό λιμάνι – Ικανοποιητική η κίνηση τον Μάιο

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button