Xania

Χανιά: Δίκη για διπλό φονικό στα Ανώγεια – Καλομοίρης: “Μακάρι να πέθαινα εγώ, δυστυχώς ζω ακόμα” – Μητέρα Ξυλούρη: “Εγώ ανέθρεψα τον φονιά του γιου μου “

-Τελευταία ενημέρωση 11:16-

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο Δυτικής Κρήτης καθώς διεξάγεται από το πρωί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της ανθρωποκτονίας του Γιώργου Ξυλούρη από τον Μ. Καλομοίρη.

Αν και κατατέθηκαν 3 αιτήματα αναβολής της δίκης και σήμερα, τα αιτήματα απορρίφθηκαν και η δίκη εξελίσσεται κανονικά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο γιος του 62χρονου μαντιναδολόγου, Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2021, και μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά.  Αλλά ενώ ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ως ποινή την κάθειρξη των 15 ετών , το δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2 αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Τι είπε ο κατηγορούμενος

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κατηγορούμενο πρώτα, τι έχει να δηλώσει για την πράξη του.

Σύντομα και κάτω από συγκινησιακή φόρτιση ο Μανώλης Καλομοίρης είπε:

“Επτά παιδιά ορφάνεψαν. Δυστυχώς ζω ακόμα. Μακάρι να πέθαινα εγώ. Διέπραξα έγκλημα χωρίς λογική σκέψη. Ζήτω να δικαστώ για αυτό”, είπε ο κατηγορούμενος Μανώλης Καλομοίρης ενώπιον του δικαστηρίου.

Η διαδικασία εξελίσσεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Μητέρα Γιώργου Ξυλούρη: “Εγώ ανέθρεψα το φονιά του γιου μου”

“Δεν ήξερα τίποτα για το συμβάν. Έχασα τα αδέρφια μου, τον πατέρα μου και το παιδί μου. Οι οικογένειες μας είναι απέναντι η μία στην άλλη. Αυτόν που σκότωσε τον γιο μου, εγώ τον ανάθρεψα. Τον ανάθρεψα για να σκοτώσει το παιδί μου. Θέλω να μάθω γιατί σκότωσε το παιδί μου. Δεν αντέχω άλλο”, κατέθεσε μεταξύ άλλων η μητέρα του δολοφονηθέντος Γιώργου Ξυλούρη.

“Στο χωριό δεν υπήρχε καλύτερο παιδί και μου το ξέβγαλε”, τόνισε η μητέρα.

“Ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Τον αγαπούσαν όλοι”, επεσήμανε.

Η μητέρα ανέφερε ότι προ του φονικού είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός του Μανώλη Καλομοίρη με τον Γιώργο Ξυλούρη. “Εγώ δεν πιστεύω ότι ο γιος μου σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Κι αυτός όπως ο γιος μου, έφυγε άδικα” , τόνισε η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη.

Μάρτυρας που κατέθεσε και είναι αστυνομικός στο επάγγελμα τόνισε ότι κάποιοι μετά το φονικό επεδίωξαν να αλλοιώσουν τα ευρήματα (όπως κάλυκες κτλ). Τόνισε δε ότι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα εκείνο το βράδυ.

Στο δικαστήριο βρίσκονται οι συγγενείς των δύο οικογενειών και όπως συνέβη και πριν μερικούς μήνες είναι χωρισμένοι σε δύο πλευρές του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ για το διπλό φονικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/576766/chania-se-deftero-vathmo-i-diki-gia-to-diplo-foniko-sta-anogeia-me-thymata-tous-xylouri-kai-kalomoiri/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button