Xania

Χανιά: Ημερίδα του προγράμματος SIGMA NEXUS – Θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ νερού και οικοσυστημάτων

φωτο: Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Βιώσιμης Καινοτομίας και Διακυβέρνησης στην περιοχή της Μεσογείου για το Πλέγμα σχέσεων Υδάτων, Οικοσυστημάτων, Τροφίμων και Ενέργειας – (Sustainable Innovation and Governance in the Mediterranean Area for the Water, Energy, Food Nexus) – SIGMA Nexus, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) στο πλαίσιο του Horizon 2020.

Οι περιοχές μελέτης του SIGMA NEXUS είναι μια στην Κρήτη (Λίμνη Κουρνά- Αποκόρωνας) και δύο στην Αίγυπτο (Minia και Nubariya).

Όλες οι περιοχές αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις ως προς την αυξανόμενη ζήτηση του νερού και τον ανταγωνισμό των ομάδων-χρηστών που προσπαθούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο για τη δική τους χρήση η καθεμία, την ανεπαρκή διαχείριση του νερού από τους αρμόδιους φορείς και τη μη βιώσιμη αγροτική παραγωγή.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ νερού, οικοσυστημάτων, ενέργειας και επισιτιστικής ασφάλειας.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Civitel Akali Hotel, 5η Παρ. Κισσάμου 55, Χανιά

Ώρα έναρξης: 09:30 π.μ.

Πληροφορίες:
Τηλ.: 2821029316
Email: [email protected]

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα το βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Χανιά: Ημερίδα του προγράμματος SIGMA NEXUS – Θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές για τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ νερού και οικοσυστημάτων

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button