Xania

Χανιά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την απόκτηση άδειας νέας φύτευσης αμπελιών.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημερώνει του παραγωγούς που έχουν αποφασίσει να φυτέψουν αμπέλι και επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου ότι:

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή και θα γίνεται από 1η Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου 2022 καταχώρηση αιτήσεων για την απόκτηση άδειας νέας φύτευσης αμπελιών.

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται, πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr – Ψηφιακές Υπηρεσίες – Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου).

Στην αίτηση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα ακέραιος αριθμός και με ένα δεκαδικό ψηφίο) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου για το οποίο ζητείται η χορήγηση άδειας καθώς το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής. Απαραίτητη προϋπόθεση ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης ίσης με την έκταση που αιτείται. Ελάχιστη έκταση αγροτεμαχίου το ένα στρέμμα.

Οι εκτάσεις μπορεί να είναι ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες.

Δικαιολογητικά τα οποία επισυνάπτονται ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf) στην αίτηση είναι:

Φωτοτυπία ταυτότητας (δυο όψεις)
Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος
Τίτλοι ιδιοκτησίας
Συντεταγμένες κορυφών αγροτεμαχίου.

Για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 28213-46552.

/chania-xekinisan-oi-aitiseis-tin-apoktisi-adeias-neas-fyteysis-ampelion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button