Xania

Χανιά: Ξεκίνησε το τριήμερο Φεστιβάλ σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού – Τα Χανιωτάκια εξερευνούν τις επιλογές τους (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου το 1ο Φεστιβάλ Σ.Ε.Π. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Tο Πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Σ.Ε.Π. περιλαμβάνει εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια, θεματικές συνεδρίες και περίπτερα ενημέρωσης από διάφορους φορείς με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού & λήψης αποφάσεων, εκπαιδευτικών & επαγγελματικών διαδρομών, πανελλαδικών εξετάσεων, διαχείριση άγχους των εξετάσεων, επαγγελματικών προοπτικών & επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Γραφείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και τη Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Χανίων.

Στο χώρο που πραγματοποιείται η εκδήλωση μεταξύ άλλων έχουν στηθεί περίπτερα από Πολυτεχνείο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Μαθητεία, ΟΕΒΕΝΧ, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Χημικών κ α.

Η υπαστυνόμος Ελένη Βιγλάκη προϊσταμένη του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στο Αστυνομικό τμήμα Χανίων ανέφερε ότι και η αστυνομία έχει στήσει περίπτερο στην εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των νεαρών μαθητών για το επάγγελμα τους. Όπως αναφέρει «είναι ένα επίκαιρο επάγγελμα με άμεσα αποκατάσταση και προσφέρει πολλά στην κοινωνία».

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Μανιουδάκης υπεύθυνος του τομέα πληροφορικής του εργαστηριακού κέντρου ν. Χανίων δήλωσε ότι «είμαστε και εκπροσωπούμε του 9 τομείς του εργαστηριακού κέντρου»

Η Τζένη Κουτσαμπέση, υπεύθυνη για το μεταλυκειακό έτος μαθητείας τάξεων ΕΠΑΛ. μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « η μαθητεία απευθύνεται στους μαθητές που έχουν τελειώσει το ΕΠΑΛ. Στη μαθητεία οι μαθητές κάνουν 9 μήνες και εργάζονται σε εργοδότη και μια μέρα στο σχολείο κάνουν μάθημα. Στο τέλος της περιόδου χορηγείται βεβαίωση».

Τέλος ο Ευάγγελος Πετράκης, Επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης ΜΗΧ.O.Π. μεταξύ άλλων μίλησε για τα αντικείμενα που ασχολείται το τμήμα ΜΗΧ.O.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης «εκπαιδεύουμε τους φοιτητές πάνω σε αυτά τα αντικείμενα τα οποία είναι πολύ σύγχρονα».

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 09:00-21:00 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 10:00-14:00. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/619097/chania-xekinise-to-triimero-festival-scholikou-epangelmatikou-prosanatolismou-ta-chaniotakia-exerevnoun-tis-epiloges-tous-foto/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button