Xania

Χανιά: Πλησιάζουν οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Πλησιάζουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρο Χανίων. Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 25 26 και 27 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Για την εκλογική ανάρτηση που πλησιάζει και την το συνέδριο η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»:

Στις 18 Γενάρη πραγματοποιείται το Συνέδριο και στις 25 – 26 και 27 του Γενάρη πραγματοποιούνται οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων και την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο του ΕΚΧ είναι η κορυφαία διαδικασία της εργατικής τάξης του νομού μας ιδιαίτερα στην περίοδο οπού πραγματοποιείται μιας και είναι προεκλογική και διάφοροι «επίδοξοι σωτήρες» διεκδικούν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων: με την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας, να κάνουν δύσκολη της ζωή των οικογενειών μας με την εκτίναξη της ακρίβειας και την ενεργειακή φτώχεια που μας καταδικάζουν, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τους νέους κινδύνους που σηματοδοτεί η περαιτέρω εμπλοκή της χώρας και του νησιού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, έχοντας εξασφαλίσει την πλήρη στήριξη της γνωστής ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Αλλά και το προεδρείο του ΕΚ έδωσε το στίγμα του, στηρίζοντας ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκε μακριά από τις ανάγκες και τα αγωνίες των εργαζομένων στην πόλη μας.

Όπως :

  • την περίοδο της καραντίνας που ουσιαστικά ήταν εξαφανισμένο
  • στήριξε επι της ουσίας τους αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους με τον ποιο το νόμο Χατζηδάκη που είναι ίσως το ποιο πρωτοπόρο ΕΚ της Ελλάδας στην υλοποίηση του σ όλα τα επίπεδα ….
  • Είναι χαρακτηριστική η συνεδρίαση της Παρασκευής 13/01/2023. Η μεθόδευση του προεδρείου του ΕΚΧ να αποκλείσει ζωντανά κύτταρα – σωματεία – του εργατικού κινήματος του νομού μας όπως το σωματείο της e-food !!! αν είναι δυνατό …. με τους πανελλαδικούς και εμβληματικούς αγώνες του πανελλαδικά γιατί είναι εργοδότες γι’ αυτό προσπαθούν να τους αποκλείσουν ή το ΣΜΤ με αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα με συνδικαλιστικές διώξεις . Επίσης κινδυνεύουν να βγουν σωματεία εκτός λόγο οικονομικών…ας σκεφτούμε σε ποια περίοδο οικονομική για την εργατική τάξη γίνεται το συνέδριο??? Παράλληλα επιδιώκουν να βάλουν στο συνέδριο σωματείο -φάντασμα επονομαζόμενο ως ‘ένωση ιδιωτικών υπάλληλων’ που έκανε εκλογές ¨κάπου¨ στην Ελλάδα και μάλιστα εξέλεξε 15 αντιπροσώπους για το συνέδριο του ΕΚΧ…στα ερωτήματα μας στο ΔΣ…ποια είναι η σύνθεση του προεδρείου του συγκεκριμένου σωματείου…ποιος είναι ο πρόεδρος δεν γνώριζαν(!!) …ποιος έφερε το πρακτικό στην γραμματεία του εργατικού κέντρου επίσης δεν γνώριζαν(!!)

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες ,

Επιδιώκουμε το συνέδριο να γίνει βήμα αλλαγής αυτής της κατάστασης στο Εργατικό Κέντρο. Γι’ αυτό συνάδελφε-συναδέλφισσα αντιπρόσωπε σε καλούμε να υπερψηφίσεις τον αγωνιστικό συνδυασμό της «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», που πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε συνδικαλιστές από δεκάδες σωματεία του ΕΚΧ.

Γιατί :

  • Είναι ανάγκη και χρέος σου να σκεφτείς σήμερα για εσένα και τα παιδιά σου τι Εργατικό Κέντρο θέλεις ;;;
  • Εμείς σου λέμε θέλουμε ΕΚ κάστρο αγώνων και διεκδικήσεων για τις ανάγκες μας, και όχι κέντρο εξυπηρέτησης πελατών !!!
  • Εμείς θέλουμε ζωντανές και δημοκρατικές διαδικασίες όπου ελεύθερα ο καθένας από μας να λέει την άποψη του και μέσα από ανταλλαγή επιχειρημάτων και ζωντανές αντιπαραθέσεις να διαμορφώνονται αιτήματα και να οργανώνονται αγώνες προς όφελος όλων των εργαζομένων και όχι σωματείο ψηφιακό, ελεγχόμενο από το κράτος και την εργοδοσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/600433/chania-plisiazoun-oi-ekloges-gia-to-neo-d-s-tou-ergatikou-kentrou-chanion/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button