Xania

Χανιά: Προχωράει το έργο της αποκατάστασης του καμπαναριού στο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στη Σπλάντζια

Πηγή: archaiologia.gr

Σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητας Χανίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή, του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Κων/νου Προβιδάκη, της Δ/ντριας Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χανίων κ. Ελένης Δοξάκη, της Προϊσταμένης Τμ. Δομών Περιβάλλοντος ΔΤΕ ΠΕΧ, κ. Ειρήνης Καλαϊτζάκη, της υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας κ. Μαρίας Μορέ, καθώς και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, της Πρ/νης του Τμ. Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, κ. Χρύσας Μπούρμπου και του Πρ/νου του Τμ. Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, κ. Λευτέρη Βεργεράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση και ο συντονισμός των ενεργειών για την αποκατάσταση του Καμπαναριού του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χανίων (Σπλάντζια).

Για το σκοπό αυτό, σε πρώτη φάση προγραμματίζεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Χανίων (Σπλάντζια) της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολυτεχνείου Κρήτης με αντικείμενο «Ερευνητικές εργασίες και διερεύνηση βέλτιστων λύσεων αποκατάστασης – ενίσχυσης φέροντος οργανισμού του καμπαναριού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας Χανίων».

Η υπόψη Προγραμματική Σύμβαση με προϋπ/σμό 59.520,00 €, θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/596628/chania-prochoraei-to-ergo-tis-apokatastasis-tou-kabanariou-sto-i-n-agiou-nikolaou-sti-splantzia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button