Xania

Χωρίς γρήγορο ίντερνετ ο Αποκόρωνας!

Ανδρέας Κουκλινός


Ανδρέας
Κουκλινός
Ανδρέας Κουκλινός
Υποψήφιος δήμαρχος Αποκόρωνα με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα»

Όταν η Ελλάδα κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα μπροστά στο mobile internet, αφού κατάφερε να ανέλθει στην 28η θέση το 2022 ανάμεσα σε 142 χώρες, περιοχές όπως ο Δήμος Αποκόρωνα, που αν και αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και μόνιμους κατοίκους υπηκόους εξωτερικού, συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών.

Αν και η τουριστική πολιτική της χώρας επενδύει στο silver tourism και στους digital nomads σε μία προσπάθεια να προσελκύσει στη μεν πρώτη περίπτωση συνταξιούχους του εξωτερικού να ζήσουν μόνιμα στην Ελλάδα, στη δε άλλη περίπτωση εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως και θέλουν να μετακομίσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε γωνιές της πατρίδας μας, ο Δήμος Αποκόρωνας παραμένει στην παλαιολιθική εποχή ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και Ίντερνετ.

Όχι μόνο δεν τους προσφέρει τα αυτονόητα αλλά όσοι εξ αυτών επιλέξουν να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας ζουν με την αγωνία της διακοπής του Ίντερνετ ή της απώλειες δικτύου!

Ένας δήμος που θέλει να λέγεται τεχνολογικά προηγμένος και απόλυτα «ταυτισμένος» με τη σύγχρονη πραγματικότητα θα πρέπει να διαθέτει ένα πολύ βασικό συστατικό: Γρήγορο Ίντερνετ (διαδίκτυο) ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του.

Ακόμα και σήμερα στον Δήμο μας δεν υπάρχει η δυνατότητα γρήγορου Ίντερνετ, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη πολλές φορές την επικοινωνία ακόμα και των ίδιων των κατοίκων του με τον έξω κόσμο.

Τουρίστες αλλά και υπήκοοι εξωτερικού που έχουν αποφασίσει να ζήσουν μόνιμα στις περιοχές του Αποκόρωνα – και είναι πολλοί πλέον – ισορροπούν μεταξύ απογοήτευσης και εκνευρισμού γιατί διαπιστώνουν ξαφνικά ότι βρίσκονται σε έναν τόπο τεχνολογικά μη ανεπτυγμένο.

Απαιτούνται λοιπόν άμεσες ενέργειες, ώστε και ο δήμος Αποκορώνου να αποκτήσει γρήγορο διαδίκτυο και μάλιστα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του. Δεν καθιστά μόνο τις περιοχές του Δήμου μας αφιλόξενες αλλά η κατάσταση αυτή στερεί από τον κλάδο του τουρισμού και του real estate (αγορά ακινήτων) πολύτιμα έσοδα.

Το παράδειγμα «όμορων» Δήμων, όπως των Σφακίων είναι τρανό! Με τις κατάλληλες ενέργειες μπορούν να κινηθούν και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε και ο Δήμος Αποκορώνου να βελτιωθεί σε αυτόν τον νευραλγικό και εξόχως σημαντικό τομέα. Είναι κάτι που, ήδη, θα έπρεπε να έχει γίνει! Κάτι που, παρεμπιπτόντως, στα Σφακιά έχει συμβεί εδώ και μια 5ετία!

Τα οφέλη για τον τουρισμό μας θα είναι πολλαπλάσια, ενώ θα ανοίξει και η «πόρτα» για τους ψηφιακούς νομάδες που πληθαίνουν και στην περιοχή μας.

Οι ευρυζωνικές υποδομές, τον 21ο αιώνα, αποτελούν ένα βασικό έργο ανάπτυξης για κάθε τόπο που είναι και θέλει να λέγεται προηγμένος!

Είναι στο χέρι μας…και θα το αλλάξουμε!

Είναι μείζονος σημασίας να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος και να ακολουθήσει τον βηματισμό της νέας εποχής ώστε να κρατήσει τους νέους ανθρώπους κοντά του!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/606182/choris-grigoro-internet-o-apokoronas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button