Xania

Δήμος Σφακίων: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο

Υπογράφτηκε την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 η Σύμβαση για την εκπόνηση «Μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού (Χωροταξικού) Σχεδίου του Δήμου Σφακίων» για το σύνολο της έκτασής του, προϋπολογισμού 910.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., καθώς και 220.000,00 για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Ο Δήμος Σφακίων είναι ένας από τους πρώτους Δήμους της χώρας που προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης.

Η Σύμβαση αυτή εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα της πολεοδομικής μεταρρύθμισης, αξίας 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να αποκτήσει πολεοδομικό σχέδιο όλη η χώρα. Μιας και το συντριπτικό ποσοστό του 70% της ελληνικής επικράτειας δεν έχει.

Με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού θα χαραχθεί ένας νέος δρόμος για έργα και επενδύσεις. Για πρώτη φορά, θα βρεθούν λύσεις για τα σύνθετα πολεοδομικά ζητήματα που πλήττουν το Δήμο μας, θα υπάρξει σωστή και οργανωμένη οικιστική οργάνωση, θα καθοριστούν τα όρια των πολεοδομικών οικισμών δημιουργώντας νέους και επεκτείνοντας τους ήδη υπάρχοντες, οι χρήσεις γης, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη και προοπτική της περιοχής, αφού δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό, δίδοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν που και τι μπορούν να χτίσουν ή να επενδύσουν.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού περιλαμβάνονται και άλλα έργα, όπως η ιεράρχηση του οδικού δικτύου και η καταγραφή των δρόμων στις εκτός σχεδίου περιοχές, ο σχεδιασμός πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών και κινδύνων, η οριοθέτηση υδατορεμάτων και η γεωλογική καταλληλότητα για δόμηση στην περιοχή μελέτης.

Η διάρκεια για την περαίωση της σύμβασης ορίζεται συνολικά σε τριάντα έξι (36) μήνες από την υπογραφή της.

https://creta24.gr/dimos-sfakion-epesan-oi-ypografes-gia-to-topiko-poleodomiko-schedio/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button