Τουρισμός

Διαμαρτυρίες στη Σεβίλλη κατά του υπερτουρισμού

Στην Ισπανία, οι διαμαρτυρίες κατά του overtourism έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα τους, σε πολλούς προορισμούς της χώρας. Αυτή την φορά στόχος έχουν γίνει ακίνητα που μισθώνονται σε τουρίστες, στη Σεβίλλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ABC, πολλά διαμερίσματα βραχυχρόνιας ενοικίασης στη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας έχουν δεχθεί επίθεση, ενώ σε κάποια από αυτά τα χρηματοκιβώτια για κλειδιά έχουν καλυφθεί με περιττώματα.

Τα περιστατικά συμπίπτουν με μια νέα πρόταση του δημάρχου της πόλης για τον περιορισμό των αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb. Η πρόταση θα περιορίσει τα τουριστικά διαμερίσματα στο 10% των συνολικών καταλυμάτων σε ορισμένες περιοχές.

Τα περιστατικά συμπίπτουν με μια νέα πρόταση του δημάρχου της πόλης για τον περιορισμό των αδειών βραχυπρόθεσμης μίσθωσης τύπου Airbnb. Η πρόταση θα περιορίσει τα τουριστικά διαμερίσματα στο 10% των συνολικών καταλυμάτων σε ορισμένες περιοχές.

Τα περιστατικά συμπίπτουν με μια νέα πρόταση του δημάρχου της πόλης για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού, που μειώνει τις άδειες τουριστικά διαμερίσματα τύπου Airbnb. Η πρόταση θα περιορίσει τα καταλύματα διακοπών του είδους στο 10% του συνόλου σε ορισμένες περιοχές.

Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι προτεινόμενοι περιορισμοί δεν φτάνουν αρκετά, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης PSOE να μπλοκάρει τα μέτρα για αυτόν τον λόγο.

Η αντίθεση των ντόπιων στα τουριστικά διαμερίσματα στην πόλη αυξάνεται, με εκατοντάδες να συγκεντρώνονται στη Σεβίλλη στα τέλη του περασμένου μήνα, απαιτώντας τον τερματισμό των αδειών Airbnb.

Η ανεξέλεγκτη άνοδος των τουριστικών καταλυμάτων αυξάνει τα ενοίκια στο κέντρο της πόλης και αναγκάζει τους κατοίκους να φύγουν.
Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στην πολυσύχναστη γειτονιά Αλαμίντα, περιοχή που έγιναν στόχος οι θυρίδες με τα κελιδιά.

Η Σεβίλλη δεν είναι η μόνη ισπανική πόλη που παλεύει με τον υπερτουρισμό. Παρά τα μέτρα σε προορισμούς, τα στατιστικά στοιχεία της ισπανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι ο αριθμός τουριστικών διαμερισμάτων έχει αυξηθεί 9% τον τελευταίο χρόνο, με πάνω από 340.000 να είναι εγγεγραμμένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Διαμαρτυρίες στη Σεβίλλη κατά του υπερτουρισμού

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button