Lifestyle

Ραντάρ: Το νέο μπαρ που μας κατεβάζει στην Ηλιούπολη

Αν είστε της περιοχής, τότε μπορεί και να είχατε παρατηρήσει σε μια γωνία του δρόμου της Κοτζιά στην Ηλιούπολη ένα παλιό ξυλουργείο, λειτουργούσε επί πενήντα χρόνια ως τέτοιο, ενώ τα τελευταία δεκαπέντε παρέμενε κλειστό. Μέχρι που οι σημερινοί του ένοικοι πρόλαβαν να δουν το κόντρα πλακέ που έγραφε «ενοικιάζεται» πριν καν τοποθετηθεί στην πρόσοψη του χώρου – μπήκαν, τον είδαν, τον έκλεισαν, ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν καιρό.

Μετά από πολλές εξόδους, ποτά και κουβέντες ο Θανάσης Μπεσίνης, ο Νίκος Αναστασάκος και ο Στέλιος Ράππος, που έχουν φάει την εστίαση με το κουτάλι από διαφορετικά πόστα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Ο Θανάσης είναι ο ειδικός επί της μουσικής, αφού τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει παίξει σχεδόν σε όλη την πόλη, ο Νίκος και ο Στέλιος είναι επί του ποτού, οι άνθρωποι της μπάρας – οι τελευταίες από τις οποίες πέρασαν ήταν αυτές του Garage και του Holy Spirit αντίστοιχα.

Ως έμπειρος DJ, λοιπόν, ο Θανάσης έχει αναλάβει τα decks σε πολλά μέρη που μπορεί να είχαν επενδύσει σε άλλα κομμάτια τους αλλά όχι στον ήχο, έτσι φρόντισε αυτός του Ραντάρ να είναι άψογος. Παράλληλα, ο Νίκος και ο Στέλιος έστησαν το μπαρ τους όπως το είχαν φανταστεί, χωρίς επιτήδευση και ύφος, με χαλαρότητα, αλλά με πολύ δουλεμένα ποτά.

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση.

Στήνοντας το εγχείρημά τους στη γειτονιά τους, που δεν έχει κάτι παρόμοιο, συμβαδίζουν με την τάση της εποχής στην εστίαση, που θέλει να είναι όλα προσεγμένα, ακόμα και σε ένα μαγαζί με ολοήμερη λειτουργία. Γι’ αυτό ξεκινάνε από το πρωί με specialty καφέ των Cafeistas, ενώ για πρωινό ετοιμάζουν μπέιγκελ με ψαγμένες γεμίσεις.

Η Μυρτώ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κωτσαλάς έχουν συνδημιουργήσει ένα μικρό, αλλά χορταστικό μενού, ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, χοτ-ντογκ και τάκος που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Ένα καθαρόαιμο bar food για να συνοδεύουμε τα ποτά μας, hot dogs και tacos που έχουν φαντασία και υλικά που φτιάχνονται εκεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ-μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σος τσένταρ, crispy onion, ενώ με βάση το ίδιο ψωμί προτείνουν και ένα χοτ-ντογκ με τσάτνεϊ αχλάδι-κρεμμύδι, λευκό λουκάνικο Βαυαρίας και κρέμα καμαμπέρ-παρμεζάνα.

Σε πραγματικές τορτίγιες από μπλε καλαμπόκι προσθέτουν το δικό τους τσάτνεϊ με μάνγκο και τσίλι, γαρίδα μαριναρισμένη σε λάιμ και κόλιανδρο και sour cream, μια πρόταση για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι spicy, ενώ κάνουν και tacos με κοτόπουλο bulgogi (μαριναρισμένο σε σόγια, τζίντζερ, σκόρδο, καρότο) με ανανά, κόλιανδρο, λάιμ, κρεμμύδι και sour cream.

Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει –για έτοιμα σιρόπια και πουρέδες ούτε λόγος–, ενώ κάνουν και τα κλασικά με δικά τους twists. Δοκιμάστε αυτό που κάνουν με τζαμαϊκανό ρούμι, cordial ανανά και τόνκα, τη μαργαρίτα με το σιρόπι από maple syrup, ανανά και sriracha.

Αν πάλι ανήκετε σε εκείνους που θα έπιναν ένα μοχίτο αν το έβρισκαν καλοφτιαγμένο, το Ραντάρ θα σας το προσφέρει στην πιο high end εκδοχή του, από άποψη εκτέλεσης, όχι τιμής. Και το Ζombie τους να παραγγείλετε, και το Μai Τai τους με σπιτικό σιρόπι αμυγδάλου.

Παράλληλα, οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog, ενώ παράλληλα θα φιλοξενούν μικρά ζυθοποιεία από Σκωτία, Λετονία, Αμερική και μερικές δουλειές από Ελλάδα.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Σε ένα πατατόψωμο βάζουν τσάτνεϊ – μάνγκο, coleslaw, λουκάνικο Φρανκφούρτης, σως τσένταρ, crispy onion. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Το μπαρ δουλεύει με premium ποτά και φρέσκα φρούτα, φτιάχνει τα δικά του cordials για τα signature cocktails που σερβίρει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική και μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του «Blade Runner», και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Ας πούμε, όταν το Ραντάρ παρτάρει, όπως έκανε το Σάββατο, σε ηλεκτρονικούς και τέκνο ρυθμούς, το φως αυτό είναι κόκκινο.

Πίσω από την μπάρα θα δείτε ένα έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου aka ΦΕΥ, δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί, οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες παίζει black metal, ό,τι κι αν συμβαίνει μουσικά έξω.

Όλη αυτή η επένδυση που έκαναν στον ήχο τους δεν θα πιάσει απλώς τόπο αλλά φαίνεται ότι θα κατεβάσει πολύ κόσμο μέχρι τα νότια από μόνη της. O Θανάσης έχει κάνει μια λίστα με σαράντα πέντε άτομα τα οποία θέλει να επιλέξουν τη μουσική που ξέρουν καλύτερα στο booth που δέχεται μόνο βινύλια. Aν μπορεί να βάλει μόνο μία ταμπέλα στη μουσική που θα ακούμε στο Ραντάρ, αυτή είναι eclectic.

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Δίπλα στο πόστο του DJ ο Sinke έφτιαξε για εκείνους μια αγιογραφία του Andrew Weatherall να τους φυλάει και να τους οδηγεί. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι λάτρεις της μοντέρνας ζυθοποίησης και της craft μπίρας θα βρουν εκεί τον νέο τους ναό, αφού αποτελούν flagship store της σκωτσέζικης Brewdog. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Όλα αυτά φιλοξενούνται σε έναν χώρο με raw αισθητική, με μια κατασκευή που φωτίζει τον χώρο, παραπέμποντας στον κόσμο του Blade Runner, και αλλάζει χρώματα ανάλογα με την περίσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ: Η νέα κουλ άφιξη που μας κατεβάζει στα Νότια Facebook Twitter
Οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι στο λογότυπό τους συμβολίζουν τους ίδιους και σχεδιάστηκαν από τον Κώστα Θεοχάρη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Ραντάρ, Κοτζιά 22, Ηλιούπολη

πηγή: lifo

tropos-zois/gefsi/rantar-neo-mpar-poy-mas-katebazei-stin-ilioypoli

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button