Αθλητικά

Φάκελος Μουντιάλ 2030: Οι δύο υποψηφιότητες και η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι και επίσημα «μέσα» για κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 αλλά η πλευρά της χώρας μας διαψεύδει.

 Επίσημες σήμερα έγιναν οι δύο από τις τρεις υποψηφιότητες για το Μουντιάλ του 2030. Τρεις συνδιοργανώσεις θα μονομαχήσουν για την τελική κατάληξη του θεσμού. Η πρώτη είναι εκείνη της Νοτίου Αμερικής, της οποίας μάλιστα οι εκπρόσωποι τονίζουν πως δικαιούνται την διοργάνωση αφού θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά που έγινε στην Ουρουγουάη. Η Αργεντινή, η Παραγουάη και η χώρα που αναφέραμε θέλουν να πάρουν το τουρνουά αφού υποδομές διαθέτουν και θα αναπτύξουν περισσότερο το ποδοσφαιρικό τους δίκτυο.

Η δεύτερη είναι εκείνη της ΙβηρικήςΗ Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο (όχι η Ουκρανία) θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν το τουρνουά. Η χώρα της Βορείου Αφρικής, είχε καταθέσει άλλη μια προσφορά για το Μουντιάλ του 2026, αλλά είχε πέσει στο… κενό. Χρειάζονταν νέες σύγχρονες υποδομές 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιόριζαν την ζέστη και θα μπορούσαν να υποδεχτούν πολλούς φιλάθλους, αλλά η υποβολή προσφορών από κοινού με την Ισπανία και την Πορτογαλία, μειώνει τις ανάγκες σε εγκαταστάσεις.

Η τρίτη είναι αυτή της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Η χώρα μας είναι μέσα σε μία από τις υποψηφιότητες, με σκοπό να φιλοξενήσει τουλάχιστον δέκα ματς. Πριν λίγο καιρό δημοσίευμα υποστήριζε πως οι Άραβες μεγιστάνες θα κατέθεταν αίτημα στις κυβερνήσεις των άλλων δύο υποψηφίων με σκοπό να χτίσουν γήπεδα υπερσύγχρονα σε αυτές με αντάλλαγμα όλα τα κέρδη της διοργάνωσης σε χρηματικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά υπήρξε διάψευση από την ελληνική πλευρά για το επίπεδο… επισημότητας της πρότασης, καθώς δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.

Βέβαια εξακολουθεί να ισχύει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να βρει την «χρυσή» τομή με τις άλλες δύο χώρες για να κατέβει ως υποψήφια.

Φυσικά, οι υποψηφιότητες περνούν πάντοτε από ψηφοφορία από τις ομοσπονδίες-μέλη και αποφασίζεται ποια από αυτές θα αναλάβει τη διοργάνωση.

galanolefko.gr





Share on Google Plus

https://www.xanianews.gr/2023/03/2030.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button