Κρήτη

Ένα χρόνο αναμονή για μία εξέταση σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο – Στα όριά τους οι ασθενείς (βίντεο)

 

Ανάρπαστα γίνονται τα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η αναμονή μπορεί να διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο κυρίως για ειδικότητες γιατρών που αφορούν μικρά παιδιά

Ραντεβού ούτε για δείγμα στα πρωινά ιατρεία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων Ηρακλείου, του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, καθώς όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται σε αυτά για δωρεάν εξέταση από γιατρό, αλλά δεν βρίσκουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Ειδικότερα, στα όριά τους φτάνουν οι ασθενείς που δεν έχουν χρήματα για απογευματινά ιατρεία και αναγκαστικά στρέφονται τα πρωινά ιατρεία για να εξυπηρετηθούν. Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, αλλά η αναμονή μπορεί να διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο και η ταλαιπωρία θεωρείται δεδομένη.

Παράλληλα όσοι γονείς μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Βενιζελείου για να κλείσουν ραντεβού μένουν εμβρόντητοι καθώς θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ καιρό.

Ωστόσο και στα υπόλοιπα πρωινά ιατρεία του Βενιζελείου η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη, καθώς στο Παιδοαλλεργιολογικό το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού είναι στις 4 Μαΐου 2023. Στο Πνευμονολογικό στις 25 Μαΐου 2023. Στο Διαβητολογικό, με την προϋπόθεση ότι ήδη παρακολουθούνται, στις 22 Μαΐου 2023.

Την ίδια ώρα με «γκρίζο» χρώμα αποτυπώνονται οι ειδικότητες γιατρών όπου τα ραντεβού έχουν ήδη κλείσει, ενώ παράλληλα τυχεροί θεωρούνται όσοι βρουν ραντεβού σε έναν ή δύο μήνες.

Αντίστοιχα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς μόλις ανοίξουν τα ραντεβού εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, καθώς οι ασθενείς προτιμούν τα πρωινά ιατρεία τα οποία λειτουργούν χωρίς χρέωση, με την αναμονή να διαρκεί τρεις μήνες.  

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στα απογευματινά ή σε ιδιώτες γιατρούς κάνουν απεριόριστη υπομονή περιμένοντας το ραντεβού τους. Μόνο που κάποια θέματα υγείας δεν μπορούν να περιμένουν…

neakriti.gr

Share on Google Plus

πηγή: xanianews

2022/11/blog-post_752.html

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button