Κρήτη

Διαμαρτυρίες με πανό και πλακάτ σε Ηράκλειο και Χανιά

Παρεμβάσεις από συλλόγους και συλλογικότητες

Για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη, διαμαρτυρήθηκαν, χθες, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Χανιά, σύλλογοι και συλλογικότητες, παρεμβαίνοντας στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγινε παρέμβαση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, στην παρέλαση στο Ηράκλειο.

sim

Με πλακάτ οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να πλησιάσουν τις κάμερες που κατέγραφαν την παρέλαση στην πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Όπως αναφέρουν: “Η διέλευση μας εμποδίστηκε βίαια από τις παρακείμενες αστυνομικές δυνάμεις και αντιμετωπιστήκαμε ως “τραμπούκοι” ενώ η ενέργειά μας δεν είχε κανένα τέτοιο χαρακτήρα ή σκοπό. Αποχωρήσαμε από κείνο το σημείο και στην συνέχεια απλώσαμε στην Καινούργια Πόρτα την γιγαντιαία σημαία της Παλαιστίνη και πετάξαμε στον κόσμο “τρικάκια” με τα μηνύματά μας, καθώς εκεί τελείωναν οι παρελάσεις…”.

dia

Παράλληλα, στα Χανιά με αφορμή την επέτειο, έγραψαν συνθήματα σε γειτονιές της πόλης και στο κέντρο πέριξ της παρέλασης, ενώ το ίδιο βράδυ κρεμάστηκε και μια παλαιστινιακή σημαία που έγραφε “stop genocide” στον γερανό που βρίσκεται στην πλατεία δημοτικής Αγοράς. 

xa
xa

πηγή: apokoronaslife

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%84-%cf%83%ce%b5-%ce%b7%cf%81%ce%ac/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button