Κρήτη

Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τη Χανίων, επιδιώκουν οι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας;

Ανοικτή διαφωνία με τους όρους συγχώνευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, εξακολουθούν να εκφράζουν οι δύο νέοι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας Τράπεζας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr.

Ουσιαστικά αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα από το ρεπορτάζ, αλλά και με τις “διαρροές” που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από “κύκλους” της Ηρακλειώτικης Τράπεζας, σε σχέση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας, πιθανότατα επιδιώκουν να ξαναφέρουν τη διοίκηση της Τράπεζας Χανίων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπό μηδενική βάση, ώστε να επαναδιαπραγματευθούν από την αρχή, τους όρους της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του capital.gr, ένας εκ των μεγαλομετόχων της Παγκρήτιας, φέρεται να δηλώνει “έκπληκτος” με τους όρους της συμφωνίας που είχε συναφθεί υπό το προηγούμενο καθεστώς – τονίζοντας, πάντως, ότι δεν είναι δεσμευτική, καθώς τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr., ο μεγαλομέτοχος της Παγκρήτιας φέρεται να θεωρεί ότι η συμφωνία ήταν εξαιρετικά επωφελής για τη χανιώτικη τράπεζα – κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον νέο μέτοχο.

Η “μπάλα” αναφέρει το ρεπορτάζ, βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο της Τράπεζας Χανίων, που θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποχωρήσει ή όχι από την αρχική συμφωνία.

Τέλος, όπως αναφέρει το capital.gr. στο πλαίσιο αυτό, δεν αναμένεται η Παγκρήτια να μετονομαστεί σε “Candia Bank”, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, ούτε να μεταφέρει την έδρα της στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι μέτοχοι θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της μετά τον Ιούλιο, οπότε θα ολοκληρωθεί η συνένωση με την HSBC.

Τότε θα λάβει όποιες αποφάσεις κρίνει αναγκαίες για τα επόμενα αναπτυξιακά της βήματα, καταλήγει το ρεπορτάζ του capital.gr.

πηγή: apokoronaslife

%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button