Κρήτη

Θρήνος για τη Μαρίνα και τον Γιάννη – Στους 18 οι νεκροί στην άσφαλτο στην Κρήτη από την αρχή του έτους

Ο δραματικότερος μήνας μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν ο Απρίλιος, οπότε και κατεγράφησαν 8 θύματα της ασφάλτου.

Θρήνος σε Χανιά και Ηράκλειο καθώς κηδεύονται ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής δύο νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα. 

Τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης έχασε τη ζωή της ως συνεπιβάτις μηχανής στον ΒΟΑΚ η 26χρονη Μαρίνα Ταβλαδωράκη από τη Νέα Αλικαρνασσό η οποία κηδεύεται στις 12:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.Το νήμα της ζωής της Μαρίνας Ταβλαδωράκη κόπηκε τόσο απότομα, προκαλώντας σοκ στην κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ το δράμα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού αφήνει πίσω της ορφανό ένα μικρό παιδί, ένα αγοράκι. 

Ύστερα από μερικές ώρες, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης ο 25χρονος Γιάννης επίσης με μηχανή έχασε τη ζωή του στην Πελεκαπίνα στα Χανιά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Το νέο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή Πελεκαπίνα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν ο 25χρος οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με ένα όχημα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον 25χρονο οδηγό χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η οδηγός του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα υπέστη σοκ, με την Τροχαία Χανίων να διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της νέας αυτής τραγωδίας στην άσφαλτο. 

18 νεκροί στην άσφαλτο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στην Κρήτη, από την αρχή του 2024 μέχρι και σήμερα 18 άνθρωποι (13 άνδρες και 5 γυναίκες) έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους του νησιού από αυτούς, οι 14 ήταν οδηγοί και οι 4 επιβάτες, ενώ 12 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους με μοτοσυκλέτα και 6 με αυτοκίνητα. Ο δραματικότερος μήνας μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν ο Απρίλιος, οπότε και κατεγράφησαν 8 θύματα της ασφάλτου. 

Επί ποδός για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα 

Με την έναρξη της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα, ξεκινούν και τα μπλόκα της Τροχαίας, με στόχο την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων τις άγιες ημέρες που διανύουμε. 

Ο μεγάλος στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι ένα αναίμακτο Πάσχα, με το σύνολο των αστυνομικών Αρχών, αλλά και της δύναμης της Τροχαίας σε επίπεδο Κρήτης να είναι επί ποδός, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μετακινήσεις των πολιτών. 

Τα μπλόκα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βρίσκονται μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη, ενώ στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι ταχύτητες, η κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση κράνους και ζώνης, αντικανονικά προσπεράσματα και γενικότερα η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, που μπορούν να σώσουν ζωές. 

Η παρουσία της Τροχαίας ΒΟΑΚ στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών του Πάσχα θα είναι ενισχυμένη. 
«Ζητάμε από τους οδηγούς των οχημάτων να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τον ΚΟΚ και να οδηγούν συνετά, ώστε να μην έχουμε τροχαία ατυχήματα ειδικά αυτές τις μέρες, όπου η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ αυξημένη», τόνισε ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Στέλιος Καρακούδης. 

Έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα για να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στα σπίτια τους απηύθυνε από τα Χανιά η διοικητής της υπηρεσίας και αστυνομική υποδιευθύντρια κ. Ελένη Παπαθανασίου. 

Όπως τόνισε η κ. Παπαθανασίου, συνεχής θα είναι η παρουσία συνεργείων ελέγχου της Τροχαίας ΒΟΑΚ στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, στις εισόδους και εξόδους, τις μέρες των γιορτών, στοχεύοντας κυρίως στην πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων και τροχαίων ατυχημάτων. Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα ανακοίνωσαν επίσης ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ταξίαρχος Γιώργος Μαστραντωνάκης και η διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, αστυνόμος Β’ Μάρθα Κίτσιου. 

Να σημειωθεί πως ήδη διενεργούνται έλεγχοι σε κομβικά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα, οι οποίοι προβλέπεται να ενταθούν από σήμερα, οπότε και οι μετακινήσεις του κόσμου θα αυξηθούν λόγω και των πατροπαράδοτων παζαριών της Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές και την Κίσσαμο. 

Στη δυτική Κρήτη, έμφαση θα δοθεί στην παράβαση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Αλλά και μέσα στην πόλη των Χανίων, όπως και στο Ρέθυμνο, θα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι και θα βεβαιώνονται παραβάσεις. Ελέγχους θα πραγματοποιούν και αστυνομικοί με συμβατικά αυτοκίνητα των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας, στο πλαίσιο του σχεδίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για τις μέρες του Πάσχα. 

Συστάσεις στους πολίτες που θα γιορτάσουν το Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων-ταξίαρχος Γιώργος Μαστραντωνάκης, καλώντας τον κόσμο να μην κοινοποιεί την απουσία του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Θρήνος για τη Μαρίνα και τον Γιάννη – Στους 18 οι νεκροί στην άσφαλτο στην Κρήτη από την αρχή του έτους

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button