Κρήτη

Κρήτη: Έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης στην οδό 1866 – «Πλημμύρισε» με λύματα η αγορά

Aυτοψία στο σημείο της 1866, όπου σημειώθηκε βλάβη στον αγωγό αποχέτευσης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη.

Η βλάβη, που έγινε αντιληπτή όταν τα υπόγεια των καταστημάτων πλημμύρισαν με λύματα, διαπιστώθηκε πως οφείλεται σε μπάζα και τσιμέντο που κάποιος ασυνείδητος πέταξε μέσα στον αγωγό με αποτέλεσμα να φράξει.

«Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί, που δεν πρέπει να ξανασυμβεί και είναι ευθύνη όλων μας. Όταν κάνουμε εργασίες πρέπει να προσέχουμε διότι μια τέτοια βλάβη που είναι μεγάλης έκτασης, απαιτεί αρκετό κόπο και χρήμα από την πλευρά του δήμου για να αποκατασταθεί και δημιουργεί και μεγάλη ανωμαλία σε όλη την περιοχή. Μια τέτοια βλάβη τελικά, που προκαλείται από την αμέλεια ενός ιδιώτη, γυρίζει ενάντια σε όλους μας. Και θα ήθελα να κάνω μια έκκληση να είμαστε προσεκτικοί στο πως διαχειριζόμαστε τον δημόσιο χώρο», δήλωσε ο κ. Καλοκαιρινός.

Η ΔΕΥΑΗ θα κινηθεί νομικά για το περιστατικό, ενώ τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο δήμαρχος Ηρακλείου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για σεβασμό στους δημόσιους χώρους, ζητώντας παράλληλα την συνεργασία όλων προκειμένου το Ηράκλειο να γίνει καλύτερο. «Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω και αυτό, έχουμε ανεξέλεγκτες χωματερές κάθε τόσο. Τις εξαλείφουμε σε ένα σημείο, φυτρώνουν σε ένα άλλο. Αφήνουμε τα ογκώδη αντικείμενά μας στο δρόμο, ενώ μπορούμε με ένα τηλεφώνημα να έρθουν να τα πάρουν από εκεί που βρισκόμαστε. Δεν τιμά κανέναν αυτή η κατάσταση. Νομίζω ότι πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι, πρώτος ο δήμος αλλά και οι δημότες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να συνεργήσουν για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και την ζωή μας καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρήτη: Έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης στην οδό 1866 – «Πλημμύρισε» με λύματα η αγορά

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button