Κρήτη

Κρήτη: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Την ανιούσα έχουν πάρει και πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Συμφωνα με τους παρατηρητές, η αλματώδης αύξηση στις τιμές της λιανικής οφείλεται στις τιμές του βαρελιού που έχουν ανοδική πορεία καθημερινά.

Οι διεθνείς τιμές έχουν ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή το βαρέλι είναι στα 97 δολάρια και τα μηνύματα δεν είναι θετικά, την ώρα που όλοι σκέφτονται τι θα γίνει το καλοκαίρι, οπότε και συνήθως έχουμε αύξηση στις τιμες!

Στο Ηράκλειο

Εντός του Ηρακλειου η τιμή φτάνει ως και το 1.998 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη των 95 οκτανίων. Μια τιμή που εκτοξεύεται εκτός των «τειχών» φτάνοντας ως και 2.039 στην περιοχή των Μοιρών.  

«Όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα δεν αποκλείεται να  φθάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 2 ευρώ στην τιμή της αμόλυβδης. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε επακριβώς προβλέψεις γιατί αλλάζουν τα δεδομένα και την ίδια ώρα η παγκόσμια ζήτηση αλλάζει τα δεδομένα και ανεβαίνουν οι τιμές. Όταν δηλαδή,  υπάρχει ζήτηση και δεν υπάρχει προϊόν, η τιμή αυξάνεται. Και δεν είναι μόνο αυτά αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα η πτώση του drone στα διυλιστήρια πετρελαίου της Ρωσίας αλλά και ο πόλεμος  που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή. Κυρίως όμως εκεί που θέλω να σταθώ είναι στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) που έχει μειώσει την παραγωγή με αποτέλεσμα αυτομάτως να μειώνονται και τα καύσιμα καθώς δεν φτάνει η παραγωγή και την ίδια ώρα αυξάνεται και η ζήτηση.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από την πορεία των τιμών. Αναγκαστικά όμως πρέπει να  κάνει τις δουλειές του και για να κάνει τις δουλειές του πρέπει να βάλει καύσιμο να κινηθεί.  Θεωρώ ότι η κυβέρνηση  από την πλευρά της πρέπει να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης , το έχουμε πει πολλές φορές και σαν Πανελλήνια Ομοσπονδίας και σαν Ένωση Κρήτης αλλά δεν γίνεται κάτι», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Λυκούργος Σαμόλης, προεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Ηρακλείου.

Στα Χανιά

Την ίδια ώρα στα Χανιά εχουμε επίσης τιμές… αλμυρές. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης καταγράφηκε στις Βουκολιες, φτανοντας στα 2.097 ευρώ το λίτρο ενώ ακολουθούν τα Σφακιά με 2.078 ευρώ το λίτρο.
Επίσης, πάνω από τα 2 ευρώ πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια υγρών καυσίμων εντός και εκτός της πόλης των Χανίων.

Παρόμοια φυσικά είναι η εικόνα και στους άλλους Νομούς του νησιού, με το Λασίθι και το Ρέθυμνο να μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτή την ασφυκτική κατάσταση για τους οδηγούς.

Κρήτη: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button