Κρήτη

Κρητικός στα χέρια της Αστυνομίας ως μέλος της σπείρας των χάκερ – Η πρώτη σύλληψη στην Κρήτη

Άλλοι πέντε συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εμφανίστηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου – Ο ένας εξ αυτών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου πέρασαν σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, πέντε άνδρες οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες αποκτώντας πρόσβαση στο ebanking ανυποψίαστων συμπολιτών μας, υπόθεση που εξιχνίασε το αμέσως προηγούμενο διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το neakriti.gr και η «ΝΚ» στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, «τουλάχιστον τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στην Αθήνα τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα αναμένεται να μεταχθούν στην Κρήτη στις αρχές της εβδομάδας και να παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου (πιθανώς και σήμερα Δευτέρα), προκειμένου να απολογηθούν». 

Όπερ και εγένετο, καθώς πέντε άνδρες που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες σε άλλες περιοχές της Ελλάδαςμετήχθησαν από την Αττική στην Κρήτη και εμφανίστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τρεις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς ρουμανικής υπηκοότητας: Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν άπαντες ελεύθεροι, εκτός από έναν ημεδαπό, ο οποίος προφυλακίστηκε. 

Αναφορικά με τους έτερους τέσσερις κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: Στους τρεις εξ αυτών απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Στον τέταρτο από αυτούς, επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι και επιπρόσθετα η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5000 ευρώ. 

Τόσο οι εν λόγω πέντε κατηγορούμενοι, όσο και μια κοπέλα που –όπως έγραψε το neakriti.gr– απολογήθηκε πριν λίγα 24ωρα και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη, είχαν συλληφθεί δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από την ανακριτική Αρχή Ηρακλείου το προηγούμενο διάστημα. 

Η πρώτη σύλληψη σε τοπικό επίπεδο

Στο πλαίσιο της διαδικασίας της κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα συνελήφθη ένα ακόμη άτομο δυνάμει εντάλματος σύλληψης. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη σε επίπεδο Κρήτης. Ο εν λόγω κατηγορούμενος αναμένεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να οδηγηθεί αύριο Τρίτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί. 

Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί αρμοδίως για την επίμαχη υπόθεση (συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που απολογήθηκαν) είναι τουλάχιστον 14. 

Η υπόθεση με -διαφαινόμενες- άκρως σημαντικές προεκτάσεις σε τοπικό επίπεδο εξιχνιάστηκε το αμέσως προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία έφτασε στην εξάρθρωση κυκλώματος που προέβαινε σε ηλεκτρονικές απάτες αποκτώντας πρόσβαση στο «ebanking» ανυποψίαστων συμπολιτών μας. 

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορίες που φέρονται να βαραίνουν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι περί εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και απάτης με υπολογιστές. 

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στην πρωτοφανή κομπίνα που είχε στηθεί, φέρεται να διαδραμάτιζε η αλλαγή καρτών sim από εμπλεκόμενους στην υπόθεση, χωρίς οι πραγματικοί κάτοχοι των sim να γνωρίζουν το παραμικρό. Με τον τρόπο αυτό, το κύκλωμα φέρεται να αποκτούσε πρόσβαση σε προσωπικά ηλεκτρονικά στοιχεία. 

πηγή: apokoronaslife

%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%89%cf%82-%ce%bc/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button