Κρήτη

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη

Υπογράφηκε η σχετική απόφαση – Η διαδικασία επισπεύσθηκε λόγω των επικρατουσών καιρικών συνθηκών

Την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, καθώς υπογράφηκε η σχετική απόφαση. Η “απαγόρευση χρήσης πυρός” επισπεύσθηκε και μάλιστα εφαρμόζεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και οι οποίες ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών. 

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική απόφαση επισημαίνονται τα εξής:

“Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγο Γεώργιο Τσικαλά, απόφαση για την έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από 15/4/2024 στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης”. 

Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι η αντιπυρική περίοδος είχε ξεκινήσει νωρίτερα στην Κρήτη σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο, φέτος η έναρξή της γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. 

Πέρυσι, ειδικότερα η αντιπυρική περίοδος είχε ξεκινήσει για την επικράτεια την 1η Μαΐου και στην Κρήτη στις 20 Απριλίου. Η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που άρχισαν να καταγράφονται φέτος πολύ νωρίτερα από το σύνηθες επέβαλαν την άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή εκδήλωσης καταστρεπτικών πυρκαγιών. 

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο, ενώ επί ποδός θα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη την Κρήτη, προκειμένου να περιοριστούν τυχόν παραβάσεις. Σημειώνεται ότι οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά και θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα. 

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button