Κρήτη

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην Κρήτη

Στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ του νησιού το επίκεντρο – Έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη – Στα 108 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της Κρήτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα νότια της Αστυπάλαιας στα Δωδεκάνησα. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 108,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και πολλές ακόμη περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Μάλιστα, είχε μεγάλη διάρκεια και η αίσθηση της έντασής του παρουσίασε κλιμάκωση.

σεισμός Αστυπάλαια

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε “δεν βλέπω περαιτέρω κίνδυνο λόγω βάθους”. Δείτε την ανάρτησή του:

Αλλά και ο Γεράσιμος Χουλιάρας επίσης με ανάρτησή του επισήμανε ότι σεισμοί τόσο μεγάλου βάθους δεν έχουν μετασεισμικές ακολουθίες συνήθως.

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην Κρήτη

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button