Οικονομία

Αττική οδός: Μειωμένα διόδια προβλέπει η νέα σύμβαση – Στα 2,5 ευρώ

Χαμηλότερα διόδια από τα 2,8 ευρώ που είναι σήμερα για την διέλευση στην Αττική οδό, προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το newmoney, το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,5 ευρώ ανά διέλευση με ΦΠΑ, έναντι 2,8 ευρώ, που ισχύει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο δίμηνο έχει προκληθεί αναστάτωση μετά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για κυμαινόμενα κόμιστρα διέλευσης, που θα διαμορφώνονται με βάση την ώρα που μπαίνει ένας οδηγός στην Αττική Οδό.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της εμφανίστηκε επιφυλακτική σε αυτή τη μέθοδο τιμολόγησης ενώ την ίδια ώρα ΤΑΙΠΕΔ και υπουργείο Υποδομών θέλει να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την Αττική οδό πριν την εκλογική περίοδο.

Οι 8 υποψήφιοι επενδυτές, που έχουν περάσει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης του οδικού άξονα, θεωρούν δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές καλούνται να υποβάλλουν οι Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.

Με πληροφορίες του NewMoney

πηγή: lifo

now/economy/attiki-odos-meiomena-diodia-problepei-i-nea-symbasi-parahorisis-sta-25-eyro

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button