Οικονομία

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Eurobank κ. Σπύρου Βενετσιάνου στο Delphi Economic Forum

Γιατί δίνουν οι τράπεζες τόση έμφαση στις επενδύσεις και συγκεκριμένα σε αυτές στις υποδομές;

  1. Οι υποδομές αποτελούν κεντρικό πυλώνα των επενδύσεων στη χώρα μας, επενδύσεις που είναι απαραίτητες για μία ισχυρή ελληνική οικονομία, ενώ χρηματοδοτήσεις στις υποδομές έδειξαν ισχυρή ανθεκτικότητα ακόμα και στην κρίση.
  2. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στη συσσώρευση κεφαλαίου, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη, αύξηση των εισοδημάτων και οικονομική σύγκλιση, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, ειδικά για την ελληνική οικονομία που αντιμετωπίζει ισχυρές προκλήσεις όπως, γήρανση, brain drain, υψηλή διψήφια ανεργία, υψηλό δημόσιο χρέος, υψηλή εξάρτηση του ΑΕΠ από την κατανάλωση αλλά και υψηλές αμυντικές δαπάνες. Για να πετύχουμε λοιπόν σύγκλιση με το μέσο όρο της ΕΕ, χρειαζόμαστε ετήσιο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων σε πάγια κατά 8% ετησίως, σε πραγματικούς όρους μέχρι το 2030, ξεκινώντας από το 2022, σύμφωνα με τη μελέτη της Eurobank.
  3. Μεταξύ των πέντε πυλώνων που «οδηγούν» τις επενδύσεις και σταδιακά αλλάζουν το υπόδειγμα της ανάπτυξης, σημαντικό ρόλο έχουν οι Υποδομές, που αποτελούν υπόβαθρο για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Τα μεγαλύτερα έργα δημιουργούν εστίες δραστηριότητας και οικοσυστήματα γύρω τους και συμπαρασύρουν πολλές μικρότερες επενδύσεις. Στη μελέτη της Τράπεζας παρουσιάζουμε 40 έργα με προϋπολογισμό € 15 δισ. σε υποδομές και ακίνητα, σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα και περισσότερα θα προκύψουν με το νέο θεσμό των Πρότυπων Προτάσεων.
  4. Η Eurobank επιδιώκει να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επενδύσεων και όλων των έργων που έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα, διευκολύνοντας την υγιή επιχειρηματικότητα στην προσπάθειά της να δημιουργεί ανάπτυξη, προσφέροντας ανταγωνιστική χρηματοδότηση και λύσεις σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν σε τόσο σύνθετα projects.  
Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2023 Flashnews.gr – All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Eurobank κ. Σπύρου Βενετσιάνου στο Delphi Economic Forum

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button