Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Αύριο στις 11:00 οι ανακοινώσεις για την αύξηση

Για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα έχει συνάντηση την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Η συνάντηση των δύο θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00 ενώ για τις 11:00 έχει προγραμματιστεί ο κ. Χατζηδάκης να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ με τη νέα αύξηση: «Ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει το 8 μπροστά. Τα 800 ευρώ θα ήταν μια αύξηση περίπου 12% […] Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν», είχε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega. 

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις και εμείς να δούμε τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Αυτό θα αποτυπωθεί στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί», είχε συμπληρώσει ο κ. Χατζηδάκης. 

πηγή: lifo

now/economy/katotatos-misthos-tin-paraskeyi-stis-1100-oi-anakoinoseis-gia-tin-ayxisi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button