Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ψύχραιμη» στην ανακοπή της Τζωρτζίνας, «δεν έδωσε την αίσθηση του επείγοντος»

Με την κατάθεση μίας εκ των γιατρών που αντιμετώπισαν την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, τον Απρίλιο του 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η παιδίατρος Ελένη Στογιαννίδου κατέθεσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ψύχραιμη» και «δεν έδωσε την αίσθηση του κατεπείγοντος», όταν ειδοποίησε τους γιατρούς για την ανακοπή που υπέστη η μεγαλύτερη κόρη της, Τζωρτζίνα. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γιατροί είχαν προτείνει να δοθεί εξιτήριο στην Τζωρτζίνα, καθώς δεν είχε εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα. Η κ. Στογιαννίδου κατέθεσε για τη μάχη που έδωσαν επί 50 λεπτά οι γιατροί, μέχρι να καταφέρουν να σώσουν τη ζωή του παιδιού. Ωστόσο, εξαιτίας της χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου, η Τζωρτζίνα υπέστη τετραπληγία. 

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Αντίκρισα ένα παιδί νεκρό  

«Αντίκρισα ένα παιδί νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η παιδίατρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, περιγράφοντας τη στιγμή που μπήκε στον θάλαμο στον οποίο βρισκόταν η Τζωρτζίνα. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η μάρτυρας κατέθεσε πως η Ρούλα Πισπιρίκου δεν έδωσε αίσθηση κατεπείγοντος όταν ειδοποίησε τους γιατρούς και ότι οι νοσηλεύτριες ήταν εκείνες που φώναξαν, όταν είδαν το παιδί. 

Μάρτυρας: Είπε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Δεν είπε για ποιο λόγο χτυπάει;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Μάρτυρας: Εγώ, επειδή δεν έδωσε την αίσθηση του επείγοντος, δεν πήγα αμέσως. Ολοκλήρωσα τον φάκελο που έγραφα και μετά πήγα στο δωμάτιο. Ήταν ήδη εκεί δύο νοσηλεύτριες. Άκουσα τις φωνές τους και σίγουρα άκουσα το οξύμετρο που χτυπούσε.

Πρόεδρος: Τι είδατε; Περιγράφετε ένα παιδί νεκρό… 

Μάρτυρας: Είχε συμπτώματα ανακοπής.

Πρόεδρος: Το οξύμετρο πού ήταν;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό μέσα στον πανικό. Κάλεσα τον αναισθησιολόγο. Πρώτα ήρθε η ομάδα του και έπειτα εκείνος. Κάναμε την ΚΑΡΠΑ, μαλάξεις εναλλάξ γύρω στα 50 λεπτά. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε «επιθετικά» πριν από την ανακοπή

Η παιδίατρος, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε, ανέφερε ότι από την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στην πρόβλεψη αυτής της ανακοπής, καθώς το παιδί είχε εξεταστεί από καρδιολόγο. 

Ακόμη, σημείωσε πως λίγες ώρες νωρίτερα η Τζωρτζίνα είχε φάει σουβλάκια τα οποία είχε παραγγείλει η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Πριν υποστεί ανακοπή το παιδί, η κατηγορούμενη- σύμφωνα με τη μάρτυρα- είχε αντιδράσει «επιθετικά», όταν της είπαν πως δεν βλέπουν παθολογικό πρόβλημα και ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. 

«Θα δώσετε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;», τους ρωτούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με την κατάθεση της γιατρού, η οποία ανέφερε ότι την δικαιολόγησε, γιατί είχε χάσει δύο παιδιά. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα του επεισοδίου, κατέθεσε πως  περίμενε έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά της γιατρού. 

Πρόεδρος: Γιατί σας έκανε εντύπωση ότι ήταν επιθετική όπως είπατε;

Μάρτυρας: Μου έκανε εντύπωση ο επιθετικός τόνος της.

Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;

Μάρτυρας: Κάποιες συμπεριφορές σου μένουν. Έτσι το εξέλαβα εγώ, δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο. Πολλοί γονείς αντιδρούν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-roylas-pispirigkoy-psyhraimi-stin-anakopi-tis-tzortzinas-den-edose-tin-aisthisi-toy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button