Ελλάδα

Κορυδαλλός: Η άδεια του γηροκομείου είχε ανακληθεί από το 2020, λέει η περιφέρεια Αττικής

Η περιφέρεια Αττικής ενημερώνει πως η άδεια του γηροκομείου όπου εντοπίστηκαν σε τρόφιμοι σε άθλια κατάσταση είχε ανακληθεί από το 2020, αλλά «υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας».

Οι ηλικιωμένοι, που εντοπίστηκαν εντός της δομής από κλιμάκιο της περιφέρειας, ήταν σε κατάσταση εξαθλίωσης, παρουσίαζαν αφυδάτωση αλλά και ψώρα. Για να μπουν εντός του χώρου, οι υπάλληλοι χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα στην είσοδο. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η περιφέρεια επεσήμανε πως πλην της αναστολής λειτουργίας, είχαν επιβληθεί πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ.

«Από το 2020 και κατόπιν σχετικών ελέγχων είχαμε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ και είχαμε προχωρήσει στην έκδοση τριών αποφάσεων ανάκλησης της άδειας καθώς και σφράγισης της μονάδας, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της και της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό» αναφέρθηκε. 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, «υπήρξε προσωρινή διαταγή του διοικητικού εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Ωστόσο, σήμερα και μετά από επικοινωνία του περιφερειάρχη με τους επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, συντονίστηκε η ασφαλής μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής  έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται  πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας,  η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα  στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο, η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε».

πηγή: lifo

now/greece/korydallos-i-adeia-toy-girokomeioy-eihe-anaklithei-apo-2020-leei-i-perifereia-attikis

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button