Ελλάδα

Τέμπη: Με υπόμνημα 80 σελίδων απολογείται ο επιθεωρητής – Τι θα υποστηρίξει

Σε μία εβδομάδα θα απολογηθεί ο επιθεωρητής Λάρισας, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα με τον 59 προφυλακισμένο σταθμάρχη και τους άλλους δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν βάρδια τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής της κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια. Επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι και οι τραυματίες.

Τι θα ισχυριστεί στην απολογία ο επιθεωρητής

Ο επιθεωρητής θα απολογηθεί σε μία εβδομάδα από σήμερα θα απολογηθεί και αναμένεται να καταθέσει ένα εκτενές υπόμνημα 80 σελίδων προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο επιθεωρητής πρόκειται να υποστηρίξει πως οι σταθμάρχες είχαν πιστοποίηση και πως υπηρετούσαν και σε αλλά σταθμαρχεία.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως θα υποστηρίξει πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο επόπτης της Λάρισας θα ισχυριστεί στην απολογία του πως σε συγκέντρωση προσωπικού που συγκάλεσε στις 25 Ιανουαρίου 2023 με τους 14 νέους σταθμάρχες και τους 13 παλαιούς, προκειμένου να μοιράσει αρμοδιότητες και να διευκρινίσει διαδικαστικά ζητήματα, κανείς από τους συναδέλφους του δεν είπε το παραμικρό για τον σταθμάρχη της Λάρισας, παρότι εκ των υστέρων βγήκαν αρκετοί υποστηρίζοντας ότι είχαν επισημάνει την ανεπάρκειά του.

Μάλιστα, και ο ίδιος ο 59χρονος επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πόστο του ανατεθεί.

Επιπλέον, θα αναφέρει πως οι δύο σταθμάρχες δεν ολοκλήρωσαν τη βάρδια τους αλλά και πως το βράδυ τα τρένα δεν διασταυρώνονται.

Τρία άτομα κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή την Πέμπτη

Τρία πρόσωπα πέρασαν σήμερα, Πέμπτη (23/3) την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train, Νίκο Λάζου, και τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Ο καθένας από την μεριά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς στον ΟΣΕ.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη,  να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

πηγή: creta24

tempi-ypomnima-80-selidon-apologeitai-o-epitheoritis-ti-tha-ypostirixei/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button