Ελλάδα

Ψηφιοποίηση – Πιερρακάκης: «Επανασχεδιάζουμε το κράτος με επίκεντρο τον πολίτη»

«Αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο συνέδριο Internet Governance Forum Greece 2022

«Είμαστε έτοιμοι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το σύνολο εκείνων των συστημάτων, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για να ψηφιοποιήσουμε το σύνολο του κράτους και να αλλάξουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πολιτών από αυτό» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο συνέδριο του Internet Governance Forum Greece 2022 (https://2022.igfgreece.eu), προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να επανασχεδιαστεί και να γίνει πολιτοκεντρικό.

IGF Greece 2022 | Day 1

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός σημείωσε ότι «η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι αμιγώς τεχνολογική.Είναι και θεσμική. Είναι γραμμές κώδικα και το γράμμα του νόμου. Το ένα δεν μπορεί να κάνει χωρίς το άλλο» και συμπλήρωσε: «Έχουμε καταφέρει να απελευθερώσουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που η πατρίδα μας έχει στα πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις, το δημόσιο, και στις τεχνολογικές εταιρείες». Υπογράμμισε δε, ότι τα συμπεράσματα του περσινού συνεδρίου του IGF εκτός από το ότι κινητοποίησαν τον κόσμο για τη διακυβέρνηση, έδειξαν μαζί με τις αλλαγές που συντελούνται στο κράτος την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε ως χώρα.

Pierrakakis
Panel_Energy_as_Power_Maniatis

Tο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος – IGF Greece (https://igfgreece.eu) αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου IGF, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στο φετινό συνέδριο, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο με τίτλο Αποκεντροποίηση της Δύναμης (Decentralization of Power), κορυφαίοι εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής και τεχνικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών συζητούν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναδιαμορφώνουν πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της αποκεντροποίησης υπαρχουσών δομών διακυβέρνησης.

πηγή: apokoronaslife

%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button