Ελλάδα

Άγιος Παντελεήμονας: Η 32χρονη είχε πέσει ξανά θύμα του 35χρονου- «Έλεγε ή θα είσαι δική μου ή θα σε σκοτώσω»

Λεπτομέρειες αναφορικά με την κακοποίηση, σωματική και σεξουαλική, 32χρονης γυναίκας από έναν 35χρονο σε σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα, έρχονται στο «φως».

Ο άνδρας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κρατούσε τη γυναίκα αιχμάλωτη στο σπίτι του για τρεις ημέρες, από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου, και την κακοποιούσε, απειλώντας την με τη ζωή των παιδιών της.

Όπως προκύπτει, ο δράστης είχε κακοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια γυναίκα, κάνοντας, μάλιστα, live στο Facebook, τις στιγμές του άγριου ξυλοδαρμού της.

Το θύμα είχε καταθέσει καταγγελία σε βάρος του, αλλά καταδικάστηκε σε επτά χρόνια με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, επιτέθηκε και πάλι στην 32χρονη.

«Μου έλεγε εσύ θα είσαι δική μου, εγώ έχω ορκιστεί ότι εσύ θα είσαι γυναίκα μου ή αλλιώς θα σε σκοτώσω και θα σε στείλω πακέτο στη Βουλγαρία (σ.σ. χώρα καταγωγής της) ή θα γίνεις γυναίκα μου κανονικά και θα είσαι μαζί μου ή αλλιώς θα σκοτώσω και εσένα και εμένα για να μην σε έχει κανένας άλλος» δήλωσε το ίδιο το θύμα, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με την επίθεση που είχε δεχθεί το 2022.

«Με χτύπησε και μετά ήρθε στο μυαλό του να μου πάρει και το κινητό μου για να ανοίξει live στο facebook να δούνε όλοι πόσο με χτυπάει πήρε και το παιδί μου είναι 7 χρονών αγόρι και μένει στη Βουλγαρία με την οικογένεια να δείχνει τι έχει γίνει με τη μάνα του» συμπλήρωσε.

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί τότε και όταν έφτασε στο σπίτι, ο άνδρας απείλησε να προκαλέσει έκρηξη στο σπίτι, με γκάζι, αλλά τελικώς παραδόθηκε. 

Ο συνήγορος της 32χρονης, Κωνσταντίνος Γώγος, αναφέρθηκε στις εικόνες του εν λόγω βίντεο, σημειώνοντας πως ήταν «δραματικές».

«Δυστυχώς, όταν έφτασε η ώρα του δικαστηρίου και αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα, το θύμα δεν είχε τη δυνατότητα να έχει συνήγορο υπεράσπισης στο ακροατήριο. (…) στο δικαστήριο έμεινε ανυπεράσπιστη, πήγε μόνη της» είπε ο δικηγόρος, στο ίδιο μέσο.  

«Το κρίσιμο κατά τη δική μου νομική άποψη είναι ότι η ποινή, με βάση και το αποδεικτικό υλικό, το οποίο όλοι έχουμε δει, σίγουρα κατ’ εμέ είναι ιδιαιτέρως μικρή» είπε και συνέχισε: «Αυτή είναι και η μόνιμη ανησυχία των ανθρώπων οι οποίοι πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής οποιαδήποτε μορφής επίθεσης. Αυτό είναι το θέμα, να υπάρχει ένα νομικό σύστημα το οποίο να προστατεύει αυτόν ο οποίος έχει πέσει θύμα. Αν είναι να καταθέσω μια καταγγελία και την επόμενη μέρα έχω τα ίδια αποτελέσματα, τότε τι νόημα έχει να προσφύγουν στα δικαστήρια;»

πηγή: lifo

now/greece/agios-panteleimonas-i-32hroni-eihe-pesei-xana-thyma-toy-35hronoy-elege-i-tha-eisai-diki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button