Ελλάδα

Εκλογές 2023: Η πρώτη εμφάνιση της Ελένης Χρονοπούλου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η Ελένη Χρονοπούλου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις εκλογές της 21ης Μαΐου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση, παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, στον Ταύρο.

Η δικηγόρος ανακοίνωσε την δημιουργία νέου think tank με τη συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών που ζουν στο εξωτερικό.

Όπως είπε, ως παιδί του brain drain, γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι νέοι όταν κατά τα χρόνια της κρίσης χρειάστηκε να φύγουν από την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα σημείωσε ότι όσοι συμμετέχουν πλέον ξεπερνούν τους 250 και τους ενώνει το ίδιο πράγμα. Η ανάγκη για συντροφικότητα. «Δεν είναι πολιτικό τσιτάτο, είναι η ουσία της πολιτικής δράσης για εμάς. Είναι πολύ σημαντική για όσους έχουν ζήσει στο εξωτερικό. Δεν έχεις επιλογή, είναι η μόνη επιλογή που έχεις. Να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου», σημείωσε η Ελένη Χρονοπούλου συγκινημένη.

Τα μέλη της ομάδας αυτής παρουσιάσαν τις θέσεις τους και τις εμπειρίες τους από όλον τον κόσμο. Ένα βασικό κοινό που έχουν, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές, είναι η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την συζήτηση άνοιξε ο επικεφαλής της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τσούμας.

Η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το πέρας της συζήτησης έκανε την δική του παρέμβαση, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσαν οι νέοι για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και όσα προβλέπει για τους νέους.

Παράλληλα δήλωσε χαρούμενος για την πρωτοβουλία δικτύου του εξωτερικού, λέγοντας ότι ήταν ιδέα χρόνων και παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

«Είναι χρέος μας να ακούσουμε την Ελλάδα που είναι έξω», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, η νέα γενιά, ύστερα από το 2009, «βρίσκεται σε μια δίνη κρίσεων: οικονομία, πανδημία, ενεργειακή κρίση κλπ». Όπως τόνισε, «όλα αυτά έχουν αυξήσει την ανασφάλεια και τον φόβο αλλά και την απογοήτευση στα νέα παιδιά. Έχει ψαλιδίσει τις επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχουν καταλήξει, όπως είπε, να είναι τόσο απαισιόδοξοι αφού έχουν πειστεί ότι θα ζήσουν χειρότερα από την προηγούμενη γενιά».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τραγωδία στα Τέμπη, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Όπως σημείωσε, «αν το δυστύχημα αλλά και η υπόθεση των υποκλοπών συνέβαινε σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού ο πρωθυπουργός θα ήταν ήδη παρελθόν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, «για μια χώρα χωρίς ρουσφέτι, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Όλοι θα είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και την δικαιοσύνη, σημείωσε χαρακτηριστικά. Πράγματα που είναι αυτονόητα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα αποτελούν ζητούμενο».

https://creta24.gr/ekloges-2023-proti-emfanisi-tis-elenis-chronopoyloy-se-ekdilosi-pasok/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button