Ελλάδα

Ζάκυνθος: Νεκρός από λεπτοσπείρωση 57χρονος – Ανησυχία στο νησί

Πέθανε ένας 57χρονος με λεπτοσπείρωση ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, τον άτυχο άνδρα είχαν μεταφέρει σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, συγγενείς του στις 2 Ιανουαρίου. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και ξεκίνησαν εξετάσεις για να βρουν τα αίτια που οδήγησαν στην κατάστασή του.

Τελικά, μετά περίπου 10 ημέρες,  διαπιστώθηκε ότι για την κατάσταση του ασθενούς ευθύνεται το μικρόβιο της λεπτοσπείρωσης ενώ ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ.

Το περιστατικό του θανάτου έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στις υγειονομικές αρχές της Ζακύνθου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες λόγω της κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν όγκοι με αμάζευτα σκουπίδια που είναι γεμάτα ποντίκια και αδέσποτες γάτες και σκύλους. Ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί οριακά και υπερχειλίζει ενώ τα λύματα καταλήγουν σε ποτάμι. Παράλληλα, υπάρχουν συνεχείς βλάβες στα δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας κατοικούσε εντός του αστικού ιστού της Ζακύνθου, σε περιοχή που θεωρείται επιβαρυμένη υγειονομικά.

Ως εκ τούτου, τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο ο 57χρονος μολύνθηκε με λεπτοσπείρωση ποικίλλουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο δάγκωμα. Ο άνδρας θα μπορούσε να έχει κάποιες ανοικτές πληγές από τις οποίες να εισήλθε στον οργανισμό του το μικρόβιο ή να άγγιξε κάτι μολυσμένο και στη συνέχεια να ακούμπησε το πρόσωπό του.  

πηγή: lifo

now/greece/zakynthos-nekros-apo-leptospeirosi-57hronos-anisyhia-sto-nisi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button