Ελλάδα

Ζάκυνθος: Τροποποιήθηκε η απόφαση για την πρόσβαση στο Ναυάγιο

Αναθεωρήθηκε η απόφαση σχετικά με την πρόσβαση στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, μετά και τις αντιδράσεις που είχαν ξεσηκωθεί μετά την αρχική απόφαση που όριζε κλείσιμο για τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τη νέα επικαιροποιημένη εισήγηση του ΟΑΣΠ και του Ευθύμιου Λέκκα, η Λιμενική Αρχή καλείται να αποφασίσει αν θα είναι επισκέψιμη και αν ναι, πώς θα γίνονται οι επισκέψεις και ποια σημεία θα είναι ανοιχτά. 

Στην τροποποιητική ΚΥΑ, με την υπογραφή των υπουργών Ναυτιλίας, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, ορίζεται «η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της προσέγγισης – αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόριο και νότιο) του Όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου. Η προσέγγιση στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας. 

»Κατ’ εξαίρεση, με απόφαση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, κατόπιν επικαιροποιημένης γνώμης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, δύναται να καθορίζονται τα ακριβή όρια ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης εντός της οποίας επιτρέπεται αποκλειστικά η προσέγγιση κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου. Η σήμανση της θαλάσσιας περιοχής διενεργείται υποχρεωτικά με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

https://www.lifo.gr/now/greece/zakynthos-tropopoiithike-i-apofasi-gia-tin-prosbasi-sto-nayagio

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button