Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 33χρονος κατηγορείται ότι βίασε, άφησε έγκυο και απειλούσε με βίντεο ανήλικη

Ένας 33χρονος άνδρας βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος πως βίασε μια ανήλικη κοπέλα, την κατέστησε έγκυο και μετά την απειλούσε με revenge porn.

H υπόθεση βιασμού που καταγγέλθηκε, σύμφωνα με το grtimes.gr έλαβε χώρα το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2019. Η καταγγέλλουσα είναι μια 19χρονή σήμερα πρόσφυγας από την Συρία. 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η κοπέλα, ο 30χρονος τότε άνδρας, τον οποίο είχε ορίσει η μητέρα της υπεύθυνο για να φροντίζει εκείνη και τις αδελφές της σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, όσο η μητέρα έλειπε στο εξωτερικό, ενώ οι αδελφές της κοιμόντουσαν, προσέφερε στην 16χρονη ένα ποτήρι πορτοκαλάδα το οποίο σύμφωνα με την ίδια περιείχε άγνωστη ουσία, που της προκάλεσε αδιαθεσία και υπνηλία.

Στη συνέχεια ο αιγυπτιακής καταγωγής άνδρας φέρεται- με βάση την καταγγελία- να την ακολούθησε στο υπνοδωμάτιο και χωρίς εκείνη να μπορεί να αντισταθεί φέρεται να την βίασε. Όταν ξύπνησε αιμορραγούσε κι αφού του ζήτησε εξηγήσεις εκείνος ισχυρίστηκε ότι τη βιντεοσκόπησε απειλώντας την ότι εάν αποκαλύψει τι είχε συμβεί θα δημοσίευε το υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το συμβάν η κοπέλα έμεινε έγκυος κάτι που αντιλήφθηκε μετά τον 5ο μήνα της κύησης, όπως ανέφερε, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος κρατείτο ήδη στις φυλακές για άλλη υπόθεση. Όταν αποφυλακίστηκε και ενημερώθηκε για την εγκυμοσύνη φέρεται να προσφέρθηκε να την παντρευτεί, αλλά η ανήλικη αρνήθηκε, λέει το grtimes.gr. Τον Ιούλιο του 2020 γέννησε στο Ιπποκράτειο με πλαστά έγγραφα που της είχε προμηθεύσει ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι ήταν ανήλικη. Μετά την καταγγελία ο Αιγύπτιος συνελήφθη και παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Το prothema.gr επικαλείται και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα φέρει σοβαρά ψυχικά τραύματα από τη σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη από τον 33χρονο. Παρουσιάζει έντονο άγχος, φόβο και έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς η κακοποίηση έγινε από άτομο που ήταν υπεύθυνο για την ίδια και τα μικρότερα αδέλφια της.

Οι καταθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 

«Είχα ζαλιστεί και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν τον ήθελα ποτέ. Με βίασε» φέρεται να κατέθεσε σήμερα η κοπέλα στο δικαστήριο, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως είχαν ερωτική σχέση και επρόκειτο να παντρευτούν.

Εκείνος από την πλευρά του, σύμφωνα με το grtimes, υποστήριξε πως υπήρξε συναίνεση της κοπέλας γιατί διατηρούσαν ερωτικό δεσμό. «Η μαμά της μού ζήτησε να προσέχω τα παιδιά. Είχε νοικιάσει η σπίτι της στο δικό μου όνομα. Μέναμε όλοι μαζί. Κάναμε φιλιά, αγκαλιές. Ένα βράδυ όταν κοιμήθηκαν τα παιδιά ήρθε και με πήρε αγκαλιά. Εγώ δεν ήθελα. Κάναμε σχέση. Μετά με πιάσανε γιατί δεν είχα χαρτιά και πήγα φυλακή, 4 μήνες για ναρκωτικά. Εκεί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι έγκυος. Ήθελε να αποβάλει αλλά εγώ δεν ήθελα. Όταν βγήκα μου ζήτησε να χωρίσουμε. Μου είπε ότι έχασε το μωρό. Φοβόταν τον πατέρα και τη μάνα της. Πήγαμε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Όταν γεννήθηκε το παιδί μείναμε μαζί ενώ μετά δεν ήθελε να με παντρευτεί. Μια μέρα μαλώσαμε και πήρε τηλέφωνο τη μάνα της. Είπε ψέματα για το βιασμό για να πάρει άδεια παραμονής. Η μάνα της τα έκανε όλα επειδή μαλώσαμε. Αυτή έφυγε με γκόμενο στη Γερμανία και άφησε τα παιδία μόνα τους», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του.

Η δίκη θα συνεχιστεί μέσα Μαΐου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση της έδρας.

https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-33hronos-katigoreitai-oti-biase-afise-egkyo-kai-apeiloyse-me-binteo-aniliki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button