Ελλάδα

Καλλιθέα: «Λουκέτο» στη δομή που ακροβατούσε 11χρονος στο μπαλκόνι– Λειτουργούσε χωρίς άδεια

Χωρίς την κατάλληλη άδεια λειτουργούσε το «κέντρο ειδικής θεραπείας» στην Καλλιθέα, στο οποίο ένας 11χρονος ακροβατούσε στο μπαλκόνι 3ου ορόφου.

Σύμφωνα με έλεγχο που διενήργησε η Περιφέρεια Αττικής στο συγκεκριμένο Κέντρο , αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Νοτίου Τομέα διαπίστωσαν από τους ελέγχους σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ- πραγματικά- λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Στο μη αδειοδοτημένο κέντρο φιλοξενούνταν 48 ΑμεΑ ηλικίας από τεσσάρων έως είκοσι ετών.

Καλλιθέα: Πρόστιμο 60.000 ευρώ στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει: «Από την αυτοψία προέκυψε ότι το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ότι φιλοξενεί 48 ΑμεΑ με αυτισμό και νοητική υστέρηση ηλικίας από τεσσάρων έως είκοσι ετών και ότι -εν τοις πράγμασι- παρέχει υπηρεσίες ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, άπαντα, δε, τα ανωτέρω κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 2345/95 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.»

Μετά τον έλεγχο και την αυτοψία της Περιφέρειας Αττικής αποφασίστηκε η άμεση σφράγιση και η επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι υπηρεσίες της, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αδειοδοτούν «Κέντρα Ειδικών Θεραπειών».

Από την αυτοψία προέκυψε ότι το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ότι φιλοξενεί 48 ΑμεΑ με αυτισμό και νοητική υστέρηση ηλικίας από τεσσάρων έως είκοσι ετών και ότι -εν τοις πράγμασι- παρέχει υπηρεσίες ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, άπαντα, δε, τα ανωτέρω κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 2345/95 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/kallithea-loyketo-sti-domi-poy-akrobatoyse-11hronos-sto-mpalkoni-leitoyrgoyse-horis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button