Ελλάδα

Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο κι άλλα πτηνά σε προστατευόμενη περιοχή

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου & ΠΠ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλει πως άγνωστοι πυροβόλησαν κατά φλαμίνγκο και άλλων πτηνών στην περιοχή Αλυκές, με αποτέλεσμα να θανατωθούν ορισμένα.

Το περιστατικό της παράνομης θήρας, όπως αναφέρεται, έλαβε χώρα σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής  Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Στο σημείο εντοπίστηκαν νεκρά δύο πτηνά, ένας μαχητής και ένα φλαμίνγκο, ενώ ένα δεύτερο είναι σοβαρά τραυματισμένο στο σώμα και τη φτερούγα. Απεστάλη στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτηκε και αναρρώνει.

Όπως ξεκαθαρίζεται από τη Μονάδα, «στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ ́ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5».

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, κρίνεται αναγκαία η συστηματικότερη εποπτεία του χώρου της Αλυκής της Άσπρης και η καλύτερη φύλαξή τους.

πηγή: lifo

now/greece/mesologgi-pyrobolisan-kai-skotosan-flamingko-ki-alla-ptina-se-prostateyomeni-periohi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button