Ελλάδα

Μπάιντεν: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο το 2024

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, θα θέσει υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών. 

Σε περίπτωση που αυτό γίνει την Τρίτη, θα συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ενόψει προκριματικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 (25 Απριλίου 2019), επεσήμανε η ίδια πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Ο Μπάιντεν έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα, αλλά η καθυστέρηση της επίσημης ανακοίνωσης προκαλεί αμφιβολίες μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων σχετικά με το κατά πόσο ο 80χρονος πρόεδρος θα είναι σε  σε θέση να φέρει σε πέρας μια δεύτερη τετραετή θητεία.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καθορίσει την ατζέντα των θεμάτων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προεκλογική του καμπάνια, αλλά και πήρε το πράσινο φως από τον προσωπικό του γιατρό ότι η κατάστασή του τού επιτρέπει να ξανακατέβει. 

Ακόμα, ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να αναδιοργανώσουν τις κομματικές εκδηλώσεις προκειμένου να διευκολύνουν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και επέλεξε το Σικάγο για να φιλοξενήσει το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

https://www.lifo.gr/now/greece/mpainten-tin-epomeni-ebdomada-anakoinonei-ti-diekdikisi-deyteris-thiteias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button