Ελλάδα

Πανελλαδικές 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των εξετάσεων – Η διαδικασία της ανάρτησης και η ενημέρωση μέσω SMS

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και μετά τη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Ταυτόχρονα, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Results.it.minedu.gov.gr και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο. 

Στη συνέχεια, μεταξύ 5 και 8 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου θα ακολουθήσει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου προγραμματίζεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

Η διαδικασία της ανάρτησης των βαθμολογιών

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν :

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

2. Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘΑ για τη σχετική διόρθωση.

Πανελλαδικές 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των εξετάσεων – Η διαδικασία της ανάρτησης και η ενημέρωση μέσω SMS

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button