Ελλάδα

Στέφανος Ξενάκης: Αποφυλακίζεται ο συγγραφέας- Ρυθμίστηκε οικονομικά η ποινή του

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός της ημέρας ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης, μετά την σύλληψή του για ακάλυπτες επιταγές που εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν ο συγγραφέας μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας, οι δικηγόροι του Στέφανου Ξενάκη προχώρησαν σε ρύθμιση-δοσοποίηση της ποινής του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη καταβάλει το ποσό των 23.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεσαι ότι την περασμένη εβδομάδα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις  με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και 11 μηνών.

Η ποινή αφορούσε σε παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο 55χρονος συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης ως εκπρόσωπος εταιρείας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων της.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο συγγραφέας δεν είχε καταβάλλει έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

 

πηγή: lifo

now/greece/stefanos-xenakis-apofylakizetai-o-syggrafeas-rythmistike-oikonomika-i-poini-toy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button