Ελλάδα

Τέμπη: Ελεύθερος με όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης, τι υποστήριξε στην απολογία του -Πότε απολογείται ο επιθεωρητής εργασίας

Ο συμβασιούχος απογευματινός σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Κατηγορείται ότι το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών αποχώρησε νωρίτερα από τη βάρδια του, αφήνοντας μόνο τον 59χρονο συνάδελφό του.

Οι ισχυρισμοί του φαίνεται ότι έπεισαν τον εισαγγελέα και τον ανακριτή για να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ο συμβασιούχος δήλωσε ότι η ψυχολογία του δεν είναι καλή και ότι αισθάνεται συντετριμμένος για το δυστύχημα, λέγοντας ότι δεν είχε τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών.

Υποστήριξε επίσης ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο να εμφανίζεται ότι εργάζεται εννιά ώρες, αλλά στην πραγματικότητα έφευγε στο οκτάωρο μετά από προφορική συμφωνία.

Η δικηγόρος του δήλωσε ότι ο συμβασιούχος θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα και να πληρώσει εγγύηση 10.000 ευρώ, καθώς και ότι απαγορεύεται η έξοδός του από την χώρα

Βάσει της κατάθεσης του συμβασιούχου σταθμάρχη, φαίνεται ότι είχε επικουρικό ρόλο και εκτελούσε εντολές του εμπειρότερου σταθμάρχη κατά τη διάρκεια της βαρδιάς του στο σταθμαρχείο της Λάρισας το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, δήλωσε ότι δεν άγγιξε ποτέ τον πίνακα ελέγχου και ότι η μοναδική φορά που εργάστηκε μόνος ως σταθμάρχης ήταν σε βάρδια στον Βόλο και όχι στη Λάρισα.

Επιπλέον, ο συμβασιούχος σταθμάρχης δήλωσε ότι δεν υπήρχε ωράριο εργασίας στη σύμβασή του, αλλά είχε ενημερωθεί προφορικά και εγγράφως ότι θα δουλεύει 8 ώρες κάθε μέρα.

Επίσης, δήλωσε ότι καθημερινά έφτανε με τρένο από τον Βόλο στη Λάρισα και εργαζόταν από τις 14:00 έως τις 22:00, και για την επιστροφή του στον Βόλο επέβαινε επί της τελευταίας αμαξοστοιχίας περί ώρα 22:15 – 22:30.

Συνολικά, η κατάθεση του συμβασιούχου σταθμάρχη δείχνει ότι είχε έναν περιορισμένο ρόλο στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του σταθμάρχη.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου απολογείται ο εμπειρότερος σταθμάρχης

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης και την Πέμπτη ο επιθεωρητής εργασίας που έβγαζε τις βάρδιες.

Κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ο εμπειρότερος σταθμάρχης της Λάρισας, που αποχώρησε επίσης νωρίτερα, αναμένεται να παρουσιάσει απολογητικό υπόμνημα, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα συνέβη στις 23:25, αφού το τρένο πέρασε στις 23:05.

Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζει να αποφύγει κάθε ευθύνη.

Επιπλέον, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το περιστατικό με το Μπλάνκο.

Την Πέμπτη αναμένεται να δούμε αν θα αλλάξει κάτι μετά τις απολογίες των σταθμαρχών.

Τέμπη: Ελεύθερος με όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης, τι υποστήριξε στην απολογία του -Πότε απολογείται ο επιθεωρητής εργασίας

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button