Ελλάδα

Τρίκαλα: Στις δικαστικές αίθουσες υπόθεση κλοπής 4.600 λιρών – Αποδείχθηκε οικογενειακή υπόθεση

Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση δικαστηρίου όσον αφορά υπόθεση για κλοπή 4.600 λιρών – υπολογίζονται σε περίπου 1.500.000€ – από επιχειρηματία στα Τρίκαλα

Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2011, όταν ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα κλοπής. Για την υπόθεση έγιναν πολύμηνες έρευνες και τελικώς οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, δυο ανδρών και δυο γυναικών, αναφέρει το trikalavoice.gr.

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το υπόγειο του οικήματος του 65χρονου θύματος τις λίρες, που ήταν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε ένα πλαστικό δοχείο ανάμεσα σε ξύλα. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μία από τις συλληφθείσες, μία 63χρονη, προέβη τμηματικά στην αφαίρεση των χρυσών λιρών. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του θύματος που είχε λάβει γνώση για την ύπαρξη των λιρών από τον παθόντα, ο οποίος, μάλιστα, της είχε δώσει αντικλείδι για το σπίτι. 

Η 63χρονη είναι μητέρα των άλλων συλληφθέντων και κατέθετε τα χρήματα από την πώληση των λιρών σε κοινό λογαριασμό με τα παιδιά της. 

Σε έρευνες που έγιναν, εντοπίστηκε μεγάλο ποσό στην κατοχή του ενός εκ των γιων της συλληφθείσας, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί εκείνης με επίσης σημαντικά ποσά. Από την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά 753 χρυσές λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών κοπής και το χρηματικό ποσό των 436.200 ευρώ. 

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η δίκη για την υπόθεση άρχισε φέτος, αλλά διεκόπη σχεδόν αμέσως καθώς το θύμα εμφάνισε πρόβλημα υγείας κατά τη δικάσιμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λάρισας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 8 Μαρτίου. 

πηγή: lifo

now/greece/trikala-stis-dikastikes-aithoyses-ypothesi-klopis-4600-liron-apodeihthike-oikogeneiaki

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button