Υγεία

Συσκέψεις για τον προγραμματισμό ασκήσεων μερικής Εκκένωσης και Ελέγχου Επιχειρησιακής Ετοιμότητας

Στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ» θα πραγματοποιηθούν από το Ε.Κ.Α.Β. – Κ.ΕΠ.Υ., σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, ασκήσεις ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης στα Νοσοκομεία των επτά Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Για το σκοπό αυτό και την προετοιμασία των ασκήσεων στα νοσοκομεία της Κρήτης, κλιμάκιο του οργανισμού, που αποτελείτο από τους κα. Ζυγούρα Αναστασία, Ιατρό Αναισθησιολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη ΕΤΙΚ και ΟΔΙΚ, κ. Βέρρα Χρήστο Γενικό Ιατρό – Επειγοντολόγο και Αναπληρωτή Υπεύθυνο του ΕΤΙΚ, κα. Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου Πύραρχο ΥΙ, Ειδικό Παθολόγο, επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2023 το Γ.Ν. Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας και προετοιμασίας, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους προϊστάμενους των Τομέων Δράσης, όπως αυτοί αναγράφονται στα Επιχειρησιακά Σχέδια.

Σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., για την προετοιμασία άσκησης μερικής εκκένωσης, αντίστοιχη σύσκεψη εργασίας με το κλιμάκιο του οργανισμού, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους προϊστάμενους των Τομέων Δράσης,  πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Ηρακλείου Βενιζέλειο Πανάνειο, παρουσία του Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριου Παπαβασιλείου και του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου.

Και στις δυο προαναφερόμενες συσκέψεις συμμετείχαν οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς κάθε Περιφερειακής Ενότητας (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ.).

 

 

πηγή: creta24

syskepseis-ton-programmatismo-askiseon-merikis-ekkenosis-elegchoy-epicheirisiakis-etoimotitas/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button