Υγεία

Βρετανοί επιστήμονες θεράπευσαν ασθενή που νοσούσε με COVID-19 μετά από 411 ημέρες

Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι θεράπευσαν έναν άνδρα ο οποίος νοσούσε από COVID-19 επί 411 ημέρες.

Ο ασθενής, σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα 59 χρόνων, διαγνώστηκε για πρώτη φορά θετικός μετά το χειρουργείο μεταμόσχευσης, τον Δεκέμβριο του 2020. Η ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για την αποτροπή της απόρριψης του μοσχεύματος, εξασθένησαν το ανοσοποιητικό του σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Βρισκόταν θετικός κατά διαστήματα έως τον Ιανουάριο του 2022, παρότι είχε κάνει και τις τρεις δόσεις εμβολίου – όπως συμβαίνει σε περιορισμένο αριθμό ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κι όχι στις περιπτώσεις long covid.

Γενετική ανάλυση του ιού

Λόγω της περιπλοκότητας του περιστατικού, οι γιατροί πραγματοποίησαν γενετική ανάλυση του ιού, προκειμένου να τον αποκωδικοποιήσουν και να βρουν την κατάλληλη θεραπεία.

Διαπίστωσαν πως ο άνδρας είχε κολλήσει μια παραλλαγή του πρώτου ιού B.1 που εμφανίστηκε στη Γουχάν και μέχρι τα τέλη του 2020 ήταν κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases. Ο ιός αυτός, ωστόσο, έκτοτε υπέστη πολλαπλές μεταλλάξεις.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα για να συνταγογραφήσουν μια εξειδικευμένη θεραπεία για το στέλεχος αυτό του ιού. Δύο μήνες μετά -και συνολικά 411 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός για πρώτη φορά- ο ασθενής βγήκε αρνητικός στον κοροναϊό.

«Κάποιες από τις νέες παραλλαγές του ιού είναι ανθεκτικές σε όλες διαθέσιμες, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη, θεραπείες αντισωμάτων» σημείωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Λιουκ Σνελ, ειδικός λοιμωδών ασθενειών και εξειδικευμένος στην εξέλιξη των παθογόνων, στο  Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust του Λονδίνου.

«Κάποιοι άνθρωποι με εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα κινδυνεύουν ακόμη από σοβαρή νόσηση και επίμονη λοίμωξη. Προσπαθούμε ακόμη να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η μεγαλύτερη σε διάρκεια καταγεγραμμένη λοίμωξη Covid καταγράφηκε σε ασθενή που νόσησε 505 ημέρες και δεν κατάφερε να επιζήσει.

πηγή: creta24

vretanoi-epistimones-therapeysan-astheni-poy-nosoyse-covid-19-411-imeres/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button