Υγεία

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γλυκερίας Μανουσάκη – Κρυοβρυσανάκη στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1: “Ετοιμάζουμε αγωγή εις βάρος της AstraZeneca”

Αγωγή και εις βάρος της εταιρείας AstraZeneca ετοιμάζει η οικογένεια της Γλυκερίας Μανουσάκη – Κρυοβρυσανάκη, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Μανώλης Βελεγράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92.1, στην εκπομπή των Σωτήρη Μεταξά – Κώστα Κεφαλογιάννη.

Θυμίζουμε ότι η 44χρονη Γλυκερία, μητέρα τριών παιδιών, είχε χάσει την ζωή της τον Μάιο του 2021, εξαιτίας παρενεργειών του εμβολίου AstaZeneca, σύμφωνα με την οικογένειά της που έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του Δημοσίου και της 7ης ΥΠΕ. Η εκδίκαση της αγωγής είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2024, ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Βελεγράκης: “Μου έχει ανατεθεί να καταθέσω αγωγή και εις βάρος της εταιρείας παραγωγής του εμβολίου και μπορώ να πω ότι πλέον είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αφενός δείχνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο η πολιτεία το θέμα του εμβολιασμού και αφετέρου την προχειρότητα στις διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου. Θεωρούμε λοιπόν ότι η απόσυρση του εμβολίου, δικαιώνουν τους ισχυρισμούς μας και θεμελιώνουν την αιτιώδη συνάφεια του εμβολιασμού της Γλυκερίας με το συγκεκριμένο σκεύασμα και του θανάτου της”.

Ο κ. Βελεγράκης επεσήμανε ακόμα ότι υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι ο θάνατος της Γλυκερίας προήλθε από το σύνδρομο που συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca ενώ ξεκαθάρισε πώς όταν εμβολιάστηκε η θανούσα, ήταν ήδη γνωστές οι παρενέργειες του εμβολίου, ειδικά σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Μάλιστα, όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Γλύκερίας, το σκεύασμα σταμάτησε να δίνεται στις ομάδες πληθυσμού με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ όσα είπε ο κ. Μανώλης Βελεγράκης στον ΣΚΑΙ Κρήτης:

https://creta24.gr/o-dikigoros-tis-oikogeneias-tis-glykerias-kryovrysanaki-ston-skai-kritis-921-etoimazoume-agogi-eis-varos-tis-astrazeneca/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button