Lifestyle

Αντώνης Ρέμος: Συγκινημένος στις φωτογραφίες από τα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Πηλαδάκη

Φωτογραφίες από τα θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία Φωκού της Μυκόνου είδαν το φως της δημοσιότητας. Το εκκλησάκι, που πλέον είναι θαμμένο κάτω από τόνους χώμα, ανήγειραν o Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης, οι οποίοι φωτογραφίζονται στο πλευρό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’, που πραγματοποίησε τα θυρανοίξια τον Αύγουστο του 2015.

Στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα o Alpha, ο Αντώνης Ρέμος ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ συμμετέχει ενεργά έχοντας στο πλευρό του τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη.

Οι δύο άντρες ανάβουν τα καντήλια στο εκκλησάκι. Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζονται να κρατούν το δοχείο με τον αγιασμό. Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ κρατώντας το μωράκι τους στην αγκαλιά της παίρνει την ευλογία του Μητροπολίτη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλειστό κύκλο.

O Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, μιλώντας στον alpha είπε: «Αυτή η κίνηση η οποία έχει γίνει τώρα κι έχει λάβει τόσο μεγάλη δημοσιότητα ενώ δεν θα έπρεπε, δεν είναι δείγμα ασέβειας ή βεβήλωσης του ιερού χώρου της λατρείας, καθώς έχω πληροφορίες και από τον Δήμο Μυκόνου, χάριν πολεοδομικών ή φορολογικών προβλημάτων, προς στιγμήν επικαλύφθηκε».

 

«Αυτό θα αποκαλυφθεί, θα φύγουν τα χώματα, θα γίνει η αποχωμάτωση και αναζητώ να βρω ποιος είναι ο αγοραστής για να του στείλω μία επιστολή και να του πω ότι πάραυτα πρέπει να αποκατασταθεί το εκκλησάκι όπως ήτο. Εάν δεν γίνει, που είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος να μη γίνει, τότε με τη βοήθεια της Πολεοδομίας ή κάποιας άλλης αρχής η Μητρόπολις θα το αποκαλύψει το εκκλησάκι» δήλωσε ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος.

«Κάθε εκκλησία, μεγάλη ή μικρή, είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας, όπου θεμελιώνεται Αγία Τράπεζα, θυσιαστήριο είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εκκλησάκι αυτό οικοδομήθηκε από ευλάβεια του ιδιοκτήτη. Έγιναν τα θυρανοίξια. Άρα, αυτό ανήκει στον πλησιέστερο ενοριακό ναό», πρόσθεσε επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

 

πηγή: creta24

antonis-remos-sygkinimenos-stis-fotografies-apo-ta-thyranoixia-tou-naou-pou-anigeire-me-ton-piladaki/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button